Четирикратната олимпийска шампионка по спортна гимнастика Симон Байлс (САЩ) запази

...
Четирикратната олимпийска шампионка по спортна гимнастика Симон Байлс (САЩ) запази
Коментари Харесай

Симон Байлс запази шансове да спечели шест златни медала от Игрите в Токио

Четирикратната олимпийска шампионка по спортна гимнастика Симон Байлс (САЩ) резервира шансове да завоюва шест златни медала от Игрите в Токио. Американката мина сполучливо през квалификациите и се класира за финалите на всичките шест дисциплини - отборно, самостоятелен многобой и финалите на прескок, смесена успоредка, греда и земна гимнастика.

Байлс е олимпийска шампионка в многобоя от Рио 2016, има злато отборно, на прескок и на земя, както и бронз на греда. Тогава тя взе четири трофеи и един бронз, като остана отвън медалите само на смесена успоредка.

Сега в Токио американката завоюва квалификацията на многобоя със общ брой от 57.731 точки, откакто получи 14.966 на прескок, 14.566 на смесена успоредка, 14.066 на греда и 14.133 на земя. Отборно в пресявките Съединени американски щати са на второ място със 170.562 точки след Руския олимпийски комитет със 171.629 точки.

На прескок Байлс е с първа по мощ оценка, на смесена успоредка влиза осма, на греда шеста и на земя - втора след Ванеса Ферари от Италия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР