Четиригодишното момиченце Зара, родом от Чехия, постави нов рекорд, като

...
Четиригодишното момиченце Зара, родом от Чехия, постави нов рекорд, като
Коментари Харесай

4-годишно момиче от Чехия, постави нов рекорд, като достигна базовия лагер на Еверест

Четиригодишното момиченце Зара, родом от Чехия, сложи нов връх, като доближи базовия лагер на Еверест. Съобщава се, че придружавана от татко си и седемгодишния си брат, Зара е станала най-младото момиче, което в миналото е постигало този героизъм на възраст четири години и пет месеца, заяви Expats.

Брат ѝ удостовери триумфа им и добави, че сега фамилията се връща от базовия лагер, което продължава към този момент седмици. Общата дължина на експедицията на фамилията до и от базовия лагер ще обхване почти 270 километра, с кумулативна денивелация от над 20 000 метра.

Предизвикателното пътешестване изложи екипа на тежки условия, в това число температури до -25 градуса по Целзий в базовия лагер на Еверест. Експедицията се сблъска с провокации при настаняването в общежития с минимални улеснения, в това число студени стаи с температури, падащи до -11 градуса по Целзий.

Въпреки тези условия бащата на Зара, Дейвид Шифра, акцентира смисъла на деликатната адаптация, наблюдението на насищането с О2 в кръвта и последователното придвижване.

Зара, която е израснала в сложната среда на селските региони на Малайзия, показва изключителна физическа подготовка. Уникалният метод на фамилията към възпитанието на Зара включва подражаване на обичайния метод на живот на локалните племена.

От ранна възраст Зара изминава всекидневно по 5-10 км с кумулативна денивелация от 300-600 м, а през 2023 година изминава общо над 2200 км в джунглата. Отдадеността на фамилията на физическото и умственото развиване приготвя Зара за взискателния поход в Хималаите.

" Малката Зара в никакъв случай не се къпе в топла вода, в противен случай, прибавя лед, евентуално по тази причина студът не ѝ е основал никакви проблеми ", декларира братът на Зара - Саша, в профила в Instagram.

" По време на похода нямаше никакъв проблем, с помощта на доста положителното си физическо положение дребната Зара даже изпревари стотици други туристи, с дребни изключения. "

Живееща в Малайзия, Зара е гражданка на Чехияи Канада и приказва чешки, китайски и британски език. Нестандартният метод на фамилията ѝ към развъждането на деца провокира полемики за физическите и умствените качества на дребните деца.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР