Четири предизвикателства на изборите посочи говорителят на ЦИК Димитър Димитров.Големият

...
Четири предизвикателства на изборите посочи говорителят на ЦИК Димитър Димитров.Големият
Коментари Харесай

Четири предизвикателства на изборите

Четири провокации на изборите уточни представителят на ЦИК Димитър Димитров.

" Големият проблем ще бъде въвеждането на протоколите в търпимо къс период ", сподели Димитров в „ Неделята на NOVA ” и за следващ път разясни, че съгласно него казусът е неминуем, тъй като имаме разнообразни по мярка региони. Някои имат по 16 претенденти, а други 4.

" В чужбина няма и претенденти и това е повода протоколът да е банален. В него се записват единствено числата свързани с гласуването за партиите и невалидните бюлетини ", добави Димитров.

Второто предизвикателство са машините и отчитането на вота от тях. Ще има комисии, които ще работят без тях. Там сложната задача била да се отчетат преференциите. В най-неудобна обстановка били комисиите, които работят с машини и хартия.

Третото предизвикателство са преференциите. Димитров още веднъж подсети, че когато на една бюлетина няма маркирана преференция - вотът отива за лидера на листата. „ В огромните региони броенето ще бъде по-продължително. Трябва да се нанесат доста цифри за стотици претенденти ", разяснява той.

Последното предизвикателство са мобилните урни. " Със сигурност всички, които са подали заявление за преносима секция ще бъдат обслужени. Притеснението е, че не доста хора са подали такива молби. В огромен регион следим по 30-40 заявки ”, сподели Димитров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР