Четири политически формации биха изпратили евродепутати, ако изборите за ЕП

...
Четири политически формации биха изпратили евродепутати, ако изборите за ЕП
Коментари Харесай

4 партии изпращат евродепутати, ако евровотът беше днес

Четири политически обединения биха изпратили евродепутати, в случай че изборите за Екологичен потенциал се организираха през днешния ден. Това демонстрират данни от социологическото изследване на " Барометър България " по отношение на идния през май тази година евровот.

Ако изборите бяха през днешния ден, в Европарламента представители биха изпратили париите ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Обединени патриоти .

ГЕРБ резервират мястото си като първа политическа мощ и биха получили 20.3% от вота на българите.
Българска социалистическа партия биха получили поддръжката на 18.5%, Движение за права и свободи - 6.6% и Оперативна програма - 6.2%.

При тези резултати излиза, че ГЕРБ биха получили 6 места в Екологичен потенциал, Българска социалистическа партия - 5, Движение за права и свободи - 3 или 4, а Оперативна програма - сред 2 и 4.

 Снимка 400311
Източник:

При патриотите е от изключително значение кой ще е отпред на листата с претенденти , поясняват от социологическата организация.
През този мандат на Европарламента Ангел Джамбазки е единственият забележим и различим от гласоподавателите български евродепутат - освен измежду симпатизантите на Оперативна програма, а и на последователите на други партии. Към момента обаче към момента не е ясно дали трите партии от патриотичната коалиция ще се явят взаимно на евроизборите.

При двете по огромни партии ГЕРБ и Българска социалистическа партия се следи поддръжка за листите им от обичайните им гласоподаватели , които биха ги подкрепили и на национални избори. Кой ще заеме водаческото място в листите им за Екологичен потенциал очевидно вълнува по-скоро самите партийни централи, а не е оказва все още въздействие върху решението за поддръжка на гласоподавателите им.

" С ангажимента за спецификата на електората на Движение за права и свободи, то и при тази групировка може да се приказва за мощна партийна поддръжка към листата с претенденти за европарламента, а не толкоз мажоритарна - за личностите в листата ", пишат още от " Барометър ".

 Патриотите вън от Народното събрание, ГЕРБ близо до Българска социалистическа партия
Патриотите вън от Народното събрание, ГЕРБ близо до Българска социалистическа партия

Алфа Рисърч регистрира рецесия на доверие към институции, партии и политици

Сондажът обгръща и други въпроси, свързани с политическите настройки на българите.

Спрямо данните в случай че през днешния ден се организират предварителни парламентарни избори, 52% от българите изрично биха дали своят вот .
10% от сънародниците ни декларират, че по-скоро биха взели участие във вота, а 4.9% - по-скоро не.

 Снимка 400313
Източник:

Прави усещане огромният % от интервюираните, които сочат, че изрично няма да отидат до урните - 30%.

3.1% пък нямат мнение по въпроса.

 45 против 36% -
45 против 36% - " срещу " и " за " предварителни избори

Половината българите са песимисти за България в 2019 година

Ако през днешния ден имаше предварителни избори, първа политическа мощ още веднъж ще бъде ГЕРБ - с 22.3% от вота на българите.
Българска социалистическа партия биха получили 20.1%, а Оперативна програма - 7.6%.
Движение за права и свободи ще получат 6.2% от гласовете на българите.
6% биха дали своят вот за други политически обединения, нито една от които обаче не би влезнала в Народното събрание.

По този метод същите 4 партии, които биха вкарали депутати в Екологичен потенциал, ще бъдат парламентарно показани в родния законодателен орган, в случай че изборите за Народно събрание бяха през днешния ден.

Сондажът на " Барометър " е извършен в интервала от 12 до 14 януари сред 812 българи в страната.

 Снимка 400315
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР