Четири години затвор при първоначален общ режим. Това наказание определи

...
Четири години затвор при първоначален общ режим. Това наказание определи
Коментари Харесай

Пловдивският съд се смили над Николай, за смъртта на жена му на стадиона в Сопот

Четири години затвор при първичен общ режим. Това наказване дефинира Пловдивският областен съд за 48-годишния Николай Танчев, обвинен за убийството на жена си Марияна Кръстева.
Прочетете още
Присъдата идва откакто магистратите одобриха, че убийството е осъществено по несъобразителност, в резултат на съзнателно нанесена тежка телесна щета. По този метод съдът  го оправда по първичното обвиняване за съзнателно убийство с особена свирепост.

Присъдата не е дефинитивна и предстои на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив в 15-дневен период.

Според обвинителния акт е открито, че Николай и Марияна имали близки връзки и живеели на семейни начала в града. Вечерта на 6 август 2022 година те отишли на гости на другари в дома им в Сопот. Там употребили алкохол и сред двойката възникнал скандал.

На 7 август към 2:00 часа тръгнали да се прибират към дома си като по пътя продължили да се карат. В региона на стадиона мъжът нанесъл множество удари на дамата по главата и тялото и тя изпаднала в безпомощно положение. Мъжът я изоставил и се прибрал в жилището си. Към 7:10 часа един от охранителите на стадиона я разкрил и подал сигнал в полицията. Пристигналите на място екипи открили, че дамата е починала.

Днес самият Николай описа, че ѝ бил блъснал единствено два шамара, а първичните си показания от досъдебното произвеждане е давал под напън, тъй като е бил обичай в районното в Карлово. По думите на мъжа, Марияна е била доста пияна въпросната вечер и няколко пъти е падала и си е удряла главата по пътя.

Показанията на Николай пред съда и детайлности към съдебно-медицинската експертиза за аргументите за гибелта на Марияна може да четете тук:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР