Четири години лишаване от свобода постанови Специализираният наказателен съд за

...
Четири години лишаване от свобода постанови Специализираният наказателен съд за
Коментари Харесай

4 години затвор за ръководителя на престъпна група за данъчни измами

Четири години отнемане от независимост постанови Специализираният углавен съд за ръководителя на проведена незаконна група за данъчни закононарушения, която за две години ощетила държавния бюджет с 570 000 лв. невнесен Данък добавена стойност. Това оповестиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

Той е наказан и да възвърне дължимата на бюджета сума солидарно с другите двама участници в групата, откакто съдът почете напълно импортирания по делото иск на Министерството на финансите. Участниците от своя страна получиха условни санкции от по две години отнемане от независимост с четири годишен изпитателен период.

Действащата компания на един от участниците в групата (старозагорски бизнесмен) избягвала заплащането на Данък добавена стойност посредством осчетоводяване на фиктивни покупко-продажби с така наречен кухи компании на изчезнал търговец. Ръководителят на групата осигурявал въпросните „ кухи " компании, фактури и други счетоводни документи за несъществуващите покупко-продажби, координирал и всички дейности. Третият от групата водел счетоводството.

Присъдата на първоинстанционния съд не е дефинитивна и може да бъде обжалвана пред Апелативния профилиран углавен съд.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР