Честото недоспиване може сериозно да навреди на здравето ни, но

...
Честото недоспиване може сериозно да навреди на здравето ни, но
Коментари Харесай

Ето колко часа трае здравословният сън

Честото недоспиване може съществено да навреди на здравето ни, само че тъкмо по какъв брой часа би трябвало да спим на нощ?

Според изследване на интернационална група учени, оповестено в списанието на Европейската кардиоложка общественост, здравословният сън би трябвало да продължава от 6 до 8 часа.

Наблюденията си учените са провели за интервал от към осем години, по време на които са анализирали съня на 116 000 души на възраст от 35 до 70 година В резултат на това те създали извода, че непотребният сън е обвързван с повишение на риска от гибел от сърдечно-съдови болести, предава РИА Новости.

Така да вземем за пример при хората, които спят сред 8 и 9 часа, рискът от гибел се усилва с пет % спрямо тези, които спят предложеното време. Сънят пък от 9 до 10 часа покачва вероятността от насърчаване на съществени болести при 17%, а над 10 часа – при 41%.

По думите на учените дневният сън също предизвика развиването на сърдечни заболявания, в случай че през нощта човек спи по-малко от шест часа. Но експертите означават, че при болшинството такива случаи по подобен метод се компенсира недоспиването и индикаторът за „ паника “ се покачва до оптималното.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР