Често причината за отделен кръвен съсирек при младите жени са

...
Често причината за отделен кръвен съсирек при младите жени са
Коментари Харесай

Тези хора са най-застрашени от смърт от тромб

Често повода за обособен кръвен съсирек при младите дами са разширени вени на таза или долните крака, а при младите мъже - предсърдно мъждене. Академикът от Руската академия на науките Юрий Беленков поучава по какъв начин да предотвратим рисковете за здравето си, породени от тромбоза, написа actualno.com.

Според кардиолога повода за тромбозата може да е обвързвана с генетични болести на кръвта. В същото време отделянето на съсирек в млада възраст по-често се среща при дамите.

Беленков отбелязва, че съществуването на повърхностни разширени вени също може да провокира образуването на съсиреци – след дълготрайно прилепяне на съда. Експертът акцентира, че към момента по-често младежите умират от аневризма на мозъчните съдове. Той поучава да се подлагат на профилактични прегледи, с цел да се защитят.

„ Ако видите, че единият крайник е издут или че вените са разширени - отидете на доктор, с цел да извършите ултразвук за съществуване на кръвен съсирек. Дори в най-тежките случаи се слага филтър, който предотвратява придвижването на тромб”, сподели той. Специалистът предлага дамите да се преглеждат даже без признаци, преди да станат майки, в случай че техни родственици по майчина линия страдат от разширени вени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР