Често преди да обелим свареното яйце, го удряме в масата.

...
Често преди да обелим свареното яйце, го удряме в масата.
Коментари Харесай

Защо не трябва да чупим яйцето в масата

Често преди да обелим свареното яйце, го удряме в масата. Но има няколко аргументи, заради които е по-добре да се откажете от това, написа actualno.com. 

Първо, в древността се е вярвало, че чупенето на яйца в масата може да аргументи доста несгоди за всички членове на фамилията. Според поверията това деяние води до различия и кавги.

Някога се е смятало, че човек, счупил яйце на масата, унищожава шанса и щастието в живота си. Разбира се, това не би трябвало да се пояснява безусловно, само че въпреки всичко има избран смисъл.  Според поверието, дружно с черупката, разпръсната на дребни късчета, се разпръсва шансът и щастието на човек.Освен това този, който удари яйце на маса, излага живота си на разнообразни типове рискове. Той може да направи нещо безогледно, за което по-късно ще би трябвало да изтърпи тежко отмъщение.

Според друго вярване, чупенето на яйце в масата води до цялостно опустошение на фамилията. Също по този начин това деяние може да докара до кавги сред близки. 

Хората, които са скептично настроени към суеверията, сигурно даже няма да се замислят върху това. Всеки самичък взема решение в какво да има вяра и в какво не.

Но въпреки всичко не би трябвало да забравяме, че на масата би трябвало да се държим сдържано и в тази ситуация по-уместно е да счупим яйцето, употребявайки принадлежности за хранене.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР