Често можем да се сблъскаме с така неприятния проблем на

...
Често можем да се сблъскаме с така неприятния проблем на
Коментари Харесай

Как се поставя гипсокартон?

Често можем да се сблъскаме с по този начин неприятния проблем на напуканите фуги, като това е разследване на некачествено осъществените услуги. Именно това от време на време кара хората да се занимават сами с ремонта, макар че в този случай ще се наложи да сте осведомени с главните правила за слагането на гипсокартон.

Най-честите неточности могат да станат повода и за последващите проблеми по-късно. Съществуват и редица легенди в това отношение, като да вземем за пример че фугите могат да се пукнат, в случай че шпакловката не е била качествена. Това не е по този начин и всичките проблеми при гипсокартона са разследване на неговото некачествено монтиране.

Една от най-често допусканите неточности е разминаването на фугите, което неизбежно води до напукване. Това значи, че в случай че те се сложат като фаянсови плочки, то това обезпечено ще докара след себе си доста проблеми. Именно по тази причина е значимо фугите да се разминават най-малко с 50 сантиметра, тъй като другояче ще се стигне до напукване.

Друг чест пропущат е това, че при монтирането на самите профили на тавана, те би трябвало да се намират перпендикулярно на гипсокартона. Когато това се прави на стените, тогава нещата е тъкмо противоположното. Възможно е да се допусне и следния пропуск, а точно неналичието на по този начин наречената дилатационна фуга. Тя е много потребна при пространствата, които са по-дълги и огромни, като по този начин те спомагат за разделянето на структурата благодарение на тези фуги.

 Поставяне на гипсокартон при ремонт

Произволното завъртане на монтажните профили също може да стане проблем след време, като това се вижда най-много при П или Г-образните пространства. Това може да се приложи единствено в случаите, когато няма друга опция, само че все пак правилото е, че при монтирането на гипсокартон е значимо посоката да е една й съща. Монтирането на гипсокартон, който е еднопластов и е с дебелина под 9.5 мм, може да стане повода за провисването сред профилите, като също по този начин и фугите ще се напукат, защото той няма способността да се разтяга.

Важно е също по този начин да се нивелира добре повърхността, а не да се прави всичко на око, защото това може да докара до последващото нагъване на гипсокартона. Пренавитите рапиди също са неточност при монтирането, която за жалост се позволява към момента много постоянно.

И не на последно място, би трябвало да следите за периферията и това да не оставяте прекомерно огромни фуги в тази част. Това място като цяло е много уязвимо и по тази причина е желателно да не залагате на огромните фуги с размери от 5 мм и нагоре, които в тази ситуация не са положително решение.

Най-добре е да доверите слагането на гипсокартона на експертите, които имат нужните познания и опит. Въпреки това постоянно е потребно да знаете някои от главните елементи, на които е добре да обръщате внимание, с цел да можете да следите за ремонтните работи.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР