Често казват, че германският канцлер Олаф Шолц няма някакви особени

...
Често казват, че германският канцлер Олаф Шолц няма някакви особени
Коментари Харесай

Ходя с нея от 40 години: Любимата чанта на Олаф Шолц

Ч есто споделят, че немският канцлер Олаф Шолц няма някакви особени отличителни черти. Но това не е тъкмо по този начин - той е незабравим със своята чанта. Шолц е на 65 години и откогато го помнят върви все с една и съща огромна черна кожена чанта. Това показва Елена Дожина, създател на.

Чантата съпровожда канцлера към този момент 40 години

Всички се питат какво толкоз харесва в чантата си и по кое време ще я смени. " Черната ми чанта е с мен към този момент съвсем 40 години - на всяка среща, във всяка командировка и дори по време на отпуск. Купих я като млад правист ", написа той в Инстаграм.

Солидната чанта на компанията Bree Collection, модел Times 16, с размери 40 см на 34 см, от естествена кожа и с два огромни джоба начело е била купена в края на 1980-те години, когато Шолц е бил правист стажант в Хамбург. Чантата е скъпа - по данни на производителя преди време е коствала 890 немски марки (днес сходни модели костват отново толкоз, само че в евро).

Оттогава насам и светът, и Олаф Шолц са се трансформирали доста. Но чантата си остава същата. " Очевидно е, че съм доста завързан към тази чанта. Тя е практична - побира доста ", изяснява нейният притежател в Инстаграм. " Някои мои сътрудници считат, че чантата към този момент е износена. Докато за мен това е патина. С всяка последваща година чантата ми харесва от ден на ден и повече. "

Черната чанта е била на всички места - в това число в Украйна в разгара на войната. През 2022 година тя даже стана причина за пикантна дипломатическа преживелица: когато Олаф Шолц се появи на аления килим пред президентския замък в Киев с голямата си чанта, присъстващите не можаха да скрият удивлението си. Германският канцлер се ръкува с президента Володимир Зеленски, без да изпуска с другата си ръка износената чанта. В последна сметка присъстващият на срещата украински охранител взе чантата на Шолц и я прибра от очите на фоторепортерите.

A pioneer of electronic music, Olaf Scholz, who has already worked with Stockhausen and Eno, lands in Weeze for the Electronic Summer Camp of the Niederrhein University of Applied Sciences.
— Ortskräfte (@Ortskraefte_D)
Все отново какво има в чантата?

В Инстаграм федералният канцлер описа и какво носи в чантата си. " Хората непрекъснато ме питат какви тайнствени неща нося в нея. А те са доста по-скучни, в сравнение с би могло да се допусна - очила за четене, вестници и папки с документи ". Олаф Шолц обаче пропусна да спомене още нещо, с което в никакъв случай не се разделя. " В предния джоб на чантата той постоянно носи партийния си билет от Социалдемократическата партия - с цел да му е разполагаем, в случай че решат да го ревизират ", описа пред немското издание " Абендблат " биографът на канцлера Ларс Хайдер. Освен това той отговори и на въпроса дали Шолц е подготвен да обнови своя 40-годишен аксесоар. " Той не счита в скоро време да си купува нова чанта - тъй като тази го съпровожда по време на целия му политически живот. " Преди да стане канцлер Олаф Шолц е бил и министър, и кмет на Хамбург.

Междувременно стана известно, че производителят на обичаната чанта на канцлера - компанията Bree Collection, известна от 1970 със своите чанти и кожени аксесоари, е подала поръчка за банкрут.

Искат чантата на канцлера за музей

Най-малко две организации мечтаят да се снабдят с чантата на канцлера, когато Шолц реши да я " пенсионира ". Едната е социалдемократическата фондация " Фридрих Еберт ", другата - Музеят на немската история в Бон. Той е открит през 1994 година и през днешния ден е един от най-посещаваните музеи в Германия.

Чантата на Шолц чудесно би попълнила експозицията на музея, в който има предмети, принадлежали на други някогашни канцлери - да вземем за пример палтото на Хелмут Кол или остарелият мобилен телефон на Ангела Меркел. Засега обаче чантата остава " на работа " - евентуално ще бъде сателит на Олаф Шолц до края на пребиваването му на канцлерския пост.

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР