Често дори един малък детайл може да промени живота на

...
Често дори един малък детайл може да промени живота на
Коментари Харесай

Баристът написал върху чашата само две думи, които спасили жената от самоубийство

Често даже един дребен подробност може да промени живота на човек. Тази история е за едно прелестно малко нещо, което съумяло да върне едно момиче към живота.

През по-голямата част от живота си тийнейджърката Бека Джорджи се борила с меланхолия, тревога и анорексия.

През годините нейните битки я отвели в болничното заведение и рехабилитационните заведения и животът й се почувства толкоз обезверен и обезсърчителен, че тя се пробвала да се самоубие цели пет пъти.

Но едно просто деяние трансформирало всичко за нея.

Бека постоянно е била запалена балерина, фен на театъра и огромен почитател на кафето.

Ако прегледате нейните фотоси във фейсбук, ще видите безчет изображения на красива, усмихната млада жена. И въпреки всичко под повърхността се криело момиче с разтърсено психологично здраве.

Една заран Бека посетила своя доктор. Психическото й положение било в низходяща спирала; анорексията й още веднъж била излязла отвън надзор и тя била изпълнена с обезсърчение.

Когато хранителното й разстройство се влошило, единственото нещо, което можело да продължи да използва било кафето, ето за какво тя се насочила към локалния „ Старбъкс “. Това едно бързо отблъскване до кафенето в последна сметка избавило живота й.

По някаква причина, вместо да напише името на Бека върху чашата, баристът написал две думи: „ Усмихни се!! ”

Бека, която носела назогастрална  сонда за хранене в ноздрите си, тъй като не можела да се храни по естествен начи, си помислила, че може би барманът е разпознал по нездравия й тип, че тя се бори с нещо.

Колкото и необичайно да звучи, момичето останало трогнато от написаното. В късото известие нямало нищо изключително, само че говорело за нещо по-важно – че някой го е грижа.

„ Може би написа „ Усмихни се “ на моята напитка, тъй като видя тръбата за хранене. Или може би ще видиш оттатък подправената ми усмивка, тъй като си бил там, където съм.

Така или другояче, признателна съм. Не беше належащо да правиш поръчката ми специфична. Можеше да се държиш с мен като с следващия скучен клиент. Но ти отдели тази спомагателна секунда, с цел да добавиш малко позитивизъм към живот, който в последно време е изпълнен с толкоз доста негативи. “ – написала Бека в отворено писмо в обществените мрежи. 

Каквато и да е била повода за спонтанната записка, Бека се изпълнила с нова вяра. Тя напуснала кафенето с нов фокус върху връщането към здравето си, без значение какъв брой мъчно може да бъде пътуването.

Сега тя работи като бавачка, която се бори за това повече дами в нейното състояние да осъзнаят сериозността на питателните разстройства. Но тя в никакъв случай няма да не помни по какъв начин един инцидентен акт на добрина й оказа помощ да отстрани мислите за самоубийство, които я измъчвали с години.

„ Една елементарна демонстрация на добрина може да значи всичко за някого. Може да даде вяра на безнадеждните. Сега считам да предам тази вяра. И по този начин, бариста, благодаря ти. Благодаря ти, че прекатурна деня ми “, споделя Бека.

Да проявиш грижа е нещо толкоз малко, а носи толкоз доста. Темпото на актуалния свят способства оптимално за човешкото развиване. Но от време на време забравяме за смисъла. За нуждата да бъдеш човек. За това какво ни отличава като хората от всички останали живи същества.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg