Често актьорите се налага да преминат през големи визуални трансформации

...
Често актьорите се налага да преминат през големи визуални трансформации
Коментари Харесай

Най-впечатляващите визуални трансформации в киното

Често актьорите се постанова да преминат през огромни образни трансформации в името на дадена роля. Вероятно се сещате най-малко за няколко такива случаи, в които те е трябвало да отслабват или качват килограми, да учат в елементи облиците си, да се подлагат на дълги часове грим, с цел да ни оставят шокирани. И освен с външността, само че и с актьорската си игра. Неслучайно огромна част от техните старания са увенчани и с най-желаните награди. Един от ярките образци е превъплъщението на в именитата Джуди Гарланд. Кои други също са претърпели някои от най-големите трансформации в киното?

Чарлийз Терон в „ Чудовището “, 2003

Изумителна е тази жена, изумителна е лекотата, с която влиза в функции и съумява да скрие хубостта и сексапила си, безусловно. С неспокойствие чакаме да я гледаме в, където още веднъж е неузнаваема, а предходната година я гледахме в  – роля, за която се постанова да качи много килограми. Нещо, което прави и за тази в „ Чудовище “, когато за първи път изненадва всички с невероятната си промяна. Разбира се, тя й носи „ Оскар “ за най-хубава актриса през 2004 година. За да се превъплъти в облика на серийната килърка Айлийн, освен качва 14 кг, само че обръсва веждите си и си поставя изкуствена челюст, която да държи устата й полуотворена. Освен това се постанова да прекарва по няколко часа в гримьорната, преди да пристъпи на снимачната площадка.



Хавиер Бардем в „ Морето в мен, 2004

За да се превъплъти в ролята на Рамон Сампедро (филмът е по същинска история), който остава на легло едвам на 27 години след случай при гмуркане, артистът прекарва обездвижен три месеца, което му оказва помощ да влезе изцяло в облика. Освен това се концентрира върху говора и израженията на лицето, които действително се трансформират в главните му принадлежности за актьорска игра. В композиция и с петте часа грим дневно –  е съвсем неузнаваем в този филм, който му носи наградата „ Гоя “ за най-хубав артист.



Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР