Честност, страст, финес. Това са думите, които бихме използвали, за

...
Честност, страст, финес. Това са думите, които бихме използвали, за
Коментари Харесай

Клиповете на един пианист, на които е трудно да повярваме

Честност, пристрастеност, финес. Това са думите, които бихме употребявали, с цел да опишем музикалните качества на френско-германския пианист Емил Ренер. Увлечението му по пианото се заражда още през ученическите му години в родния му град Париж. На 10-годишна възраст взема решение да се посвети на музикалния инструмент, а на 17 години Ренер завършва с най-високо отличие високоуважавания колеж Карл Велики, измежду чиито ученици са Оноре дьо Балзак и Теофил Готие.
 Jordan Matter Photography, Джордан Матър и невероятните фрагменти, които фотографът снима
Фотографът с най-откачените фотоси

Спиращите дъха фрагменти на Джордан Матър

Отличието му дава доста благоприятни условия и му дава свободата да се развива в региона на своята огромна пристрастеност музиката в цялото й многообразие. И тъкмо това прави. През годините става все по-добър, като взе участие в разнообразни надпревари, в които печели голям брой награди.

Интересът му към модерната музика пък го кара, дружно с други музиканти, да сътвори сполучливия Ensemble Volans - aнсамбъл, отдаден на интерпретацията на модерна музика. Състои се от млади музиканти, основани в Хамбург, Германия, чиято цел е да срещнат със актуалната музика по-широк кръг от слушатели.

Наистина, разпространението на музика е значима задача за Емил Ренер. Затова през октомври 2019 година е нает в Кариерния център за артистично образование и работи като водещ на няколко интернационалните събития.

Със своя нюх към пиано педагогиката, той създава нови способи за другите си възпитаници. Като солист Ренер е свирил да вземем за пример с Филхармоничния оркестър на Киелце в Полша и Симфоничния оркестър на Абруци в Италия под управлението на персони като Алесандро Круделе или Кент Нагано.

Въпреки усилената му работа обаче, Емил може би щеше да си остане прочут единствено в избрани музикални среди, в случай че не бяха профилите му в обществените мрежи, които внезапно провокираха голям интерес. Причината е, че пианистът стартира да качва много забавни спонтанни клипове, на които се вижда по какъв начин сяда да свири на разнообразни обществени места, където има пиано.

Понякога това е някое летище, различен път ресторант или мол. Най-интересното в тази ситуация обаче е, че постоянно, ненадейно и за него самия, към осъществяването му се причисляват други музиканти или артисти, с присъединяване на които стават забележителни осъществявания преди изумените лица на възхитената навалица.

Случва се с Емил Ренер да свирят както цигулари, виолончелисти и саксофонисти, по този начин и да пеят оперни артисти или даже деца с невероятни музикални благоприятни условия.

Клиповете му в Instagram, YouTube и TikTok събират милиони гледания единствено за дни, като профилите му в другите обществени мрежи се радват също на милионен интерес.

Много от почитателите му не икономисват похвалите към музиканта, че записва и споделя с тях сходни прелестни моменти, които потвърждават по какъв начин музиката постоянно ни сближава. Разбира се, намират се и такива, които са считат, че всичко е нагласено за печелене на лайкове.
 Пианистката Лола Астанова споделя за живота и творчеството си броени дни преди концерта ѝ в София
Секси и надарена - пианистката, която всеки желае да слуша (и гледа)

Лола Астанова за композирането, концертите и инфлуенсърите

Каква е истината, не сме сигурни, само че пък е реалност, че при гледането и слушането на всеки негов клип, ни става толкоз прелестно. Тайно се надяваме, че ще имаме опцията да станем очевидци на една сходна спонтанна музикална изява някъде по света.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР