Честно казано, не знаехме, че МИ-6 дава разрешенията на британския

...
Честно казано, не знаехме, че МИ-6 дава разрешенията на британския
Коментари Харесай

Кремъл се подигра на Лондон за „оказана помощ“ на Путин

„ Честно казано, не знаехме, че МИ-6 дава разрешенията на английския министър председател къде да върви и с кого да се среща. Това за нас е вест. Иначе какво да коментирам… “ Думите са на секретаря на президента Путин – Дмитрий Песков във връзка изказването на някогашния началник на английското раузнаване Ричард Диърлов.
По-рано през днешния ден Диърлов показа пред лондонския „ Таймс “: „ Ние доста съжаляваме, че помогнахме на Владимир Путин “.

Диърлов, който ръководеше службата от 1999 до 2004 година, напомни по какъв начин преди 18 години към него се е обърнал значим човек от Федералната работа за сигурност в Москва. " Мъжът ме помоли да предам, че новият съветски президент кани тогавашния наш министър-председател Тони Блеър на премиерното балетно зрелище " Война и мир " на композитора Сергей Прокофиев в Мариинския спектакъл в родния му град Санкт Петербург ", споделя Диърлов.

" Ние дълго спорехме дали стопанинът на " Даунинг стрийт " 10 да одобри поканата или не. Най-накрая взехме решение да отговорим позитивно. Това бе рядка опция и тогава връзките сред Обединеното кралство и Русия бяха положителни. С визитата на Блеър ние, въпреки и импровизирано, дадохме рамо на някогашния сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) да укрепи интернационалните си позиции. Сега обаче съжаляваме за това решение ", сподели още някогашният началник на МИ-6.

Около час след коментара на Песков, от Кремъл пуснаха още едно известие до медиите. В него се споделя че на Мясква и е омрънало да се занимва с историята към опита за ликвидиране на някогашния съветски сътрудник Скрипал. Несериозно е, имаме по-важни неща за извършване, написа в известието.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР