Честит рожден ден, ПОЛКОВНИК Том! По повод неговия 100-годишен юбилей,

...
Честит рожден ден, ПОЛКОВНИК Том! По повод неговия 100-годишен юбилей,
Коментари Харесай

Капитан Том вече е на 100 - и полковник

Честит рожден ден, ПОЛКОВНИК Том! По мотив неговия 100-годишен празник, кралица Елизабет II увеличи в чин капитан Том Мур - героят от Бедфордшир, събрал 29 милиона паунда за щедрост, написа „ Дейли Мейл “.

Капитанът, който се е сражавал за страната си във Втората международна война и преди малко навърши един век, върви едва-едва с проходилка, но само за няколко дни се трансформира в народен воин, жива легенда и попзвезда с шлагер №1 в английските музикални ранглисти. Нейно величество прескочи един чин и по този начин лиши полковник Мур от опцията да бъде разпознат и с героя от фамозната ария на Дейвид Боуи Space Oddity - майор Том. Но полковник е повече от майор. 

Повишението бе съпроводено и с персонално писмо от Елизабет II, а новият полковник бе почетен и наново с медала си за защита от Втората международна война преди честванията на Деня на успеха идната седмица. И с изключение на с нормалната торта и шампанско, огромният му ден бе маркиран и с два демонстративни полета - въртолети на военновъздушните сили и от бойни самолети „ Спитфайър “ и „ Хърикейн “ ще изпълнят възпоменателен полет на Битката за Британия.

Наред с хилядите картички с пожелания от хора от целия свят, министърът на защитата Бен Уолъс на собствен ред отдаде респект на полковник Том, като съобщи, че той освен въплъщава „ духа на нашата невероятна ветеранска общественост, само че и решителността на тази нация “. Генерал сър Марк Карлтън-Смит, шеф на Генералния щаб разгласи ветерана за първи почетен полковник на колежа на Армейската фондация Харогейт, в който се образоват 16 и 17-годишни бойци. Той ще бъде „ въодушевяващ модел за подражателство на генерации млади и остарели “, сподели сър Марк.

Наред с поздравленията на принц Чарлс и Камила, която сподели, че той я кара да се „ гордее, че е британка “, в чест на ветерана ще бъде наименуван и трен. " Капитан Том Мур " ще отпътува с новото си име още през днешния ден.

Отново в чест на юбилея радио водещият Крис Евънс изпрати на полковник Том олимпийската факла от Лондон 2012 - за която се счита, че е единствената съществуваща, която към момента може да пламне – и която възхитеният деец се опита да разпали.

Стогодишният старец, който излезе на разходка в градината си в Бедфордшир, Южна Англия, завладя сърцата на сънародниците си (и не само) със своята трогателна благотворителна акция, донесла на Националната здравна работа над 29 милиона $. Това го прави най-големият самостоятелен " фъндрейзър " в историята на страната.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР