Честата употреба на сух шампоан може да увреди сериозно косата

...
Честата употреба на сух шампоан може да увреди сериозно косата
Коментари Харесай

Важно! Намалете употребата на сух шампоан

Честата приложимост на изсъхнал шампоан може да повреди съществено косата и скалпа, предизвестява Никол Бакстър от Белфаст, която персонално изпита нездравословните последици от прекаляването с продукта.

Нейната история стана известна в обществените мрежи, откакто Никол показа за ужасяващите последствия от честата приложимост на продукта.

С времето сухият шампоан мощно раздразнил скалпа й и провокирал люспене и разраняване, а в избрана зона косата на Никол изцяло окапала.

След като й била назначена биопсия от кожен лекар, Никол спряла да употребява изсъхнал шампоан, защото за проучването кожата на главата трябвало да бъде изцяло чиста.

Дълбоко разчистване на скалпа за здрава коса

 Важно! Намалете използването на изсъхнал шампоан

Докато чакала деня за взимане на проба обаче, положението на скалпа й бързо се подобрило. Оказало се, че точно прекъсването на сухия шампоан е излекувало червенината, раните и сърбежа по кожата.

Дерматолози, които разясняват случая, предизвестяват, че такава реакция е допустима и при други дами.

В случая на Никол Бакстър, тя е получила реакция поради прекаляването с избрана марка изсъхнал шампоан. Проблеми със скалпа обаче са доста евентуални постоянно, коагато използваме изсъхнал шампоан повече от един или два пъти седмично.

Проблемът идва от запушването на порите и от натрупването на талк върху кожата на главата. Според едно проучване, талкът може да провокира освен кожна реакция, само че даже и рак.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР