Чешкото контраразузнаване (Службата за безопасност и информация, BIS) заяви, че

...
Чешкото контраразузнаване (Службата за безопасност и информация, BIS) заяви, че
Коментари Харесай

Чешка служба за сигурност: Русия стои зад кибератаките срещу външното министерство

Чешкото контраразузнаване (Службата за сигурност и информация, BIS) съобщи, че "очевидно " Русия стои зад хакерските атаки против външното министерство предходната година и ги дефинира като най-сериозният случай на кибершпионаж против страната, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП и Ройтерс.

В годишния отчет на контраразузнаването се споделя, че двете обособени хакерски атаки са били част от акцията "Турла " (Turla) на съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) и на хакерската група Ей Пи Ти 28 (APT28), обвързвана с военното разузнаване ГРУ, които в предишното бяха упреквани за офанзиви против Германия и Съединени американски щати.

Според отчета над 150 имейла на чиновници от министерството са били копирани при офанзивата, почнала през 2016 година и открита предходната година. Тогава чешките управляващи обявиха, че офанзивата е сложна и е дело на непозната страна. Отделна офанзива е почнала през декември 2016 година

Чешкият министър председател Андрей Бабиш съобщи, че държавното управление ще разиска отчета на службата за сигурност през януари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР