Чешкият автомобилен производител Skoda Auto е доставил 88 100 автомобила

...
Чешкият автомобилен производител Skoda Auto е доставил 88 100 автомобила
Коментари Харесай

Глобалните доставки на Skoda намаляха с 4.1%

Чешкият авто производител Skoda Auto е доставил 88 100 автомобила в международен мащаб през август тази година, което е с 4.1% по-малко в съпоставяне със същия месец на 2018 година. Според компанията този спад се дължи главно на забавянето на продажбите в Китай, където Skoda е продала 22 100 автомобила предишния месец, равняващи се на намаляване с 23.8% по отношение на август миналата година.

Автомобилният производител е записал растеж на доставките си в Западна, Централна и Източна Европа, както и в Русия. В Западна Европа компанията отбелязва покачване с 6.7%, до момента в който в Централна и Източна Европа има нарастване на продажбите надлежно с 2.4% и 13.9%. В Русия продажбите на Skoda през август са нарастнали с 3.9%. Автопроизводителят разгласи, че на другите интернационалните пазари, като се изключи Китай, доставките му са се нараснали с 5 на 100 при 66 000 доставени автомобила.

"Благодарение на мощното търсене на нашите модели коли с нараснала проходимост Kodiaq и Karoq, през август успяхме да компенсираме резултатите от актуалната пазарна наклонност за спад на най-големия ни пазар, Китай. В идващите месеци чакаме нов подтик на растежа от стартирането на Skoda Kamiq, нашият нов градски автомобил с нараснала проходимост, ориентиран към европейските пазари ", означи членът на борда на автомобилния съвет за продажби и маркетинг на Skoda Ален Фави.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР