Чешките власти обсъждат възможността за закупуване на руската ваксина срещу

...
Чешките власти обсъждат възможността за закупуване на руската ваксина срещу
Коментари Харесай

Чешките власти обсъждат закупуването на руска ваксина

Чешките управляващи разискват опцията за закупуване на съветската ваксина против ковид " Спутник V ". Това съобщи в изявление, оповестено на уеб страницата на в. " Право ", съветникът на премиера по въпросите на имунизацията на популацията и някогашен здравен министър Роман Примула, представен от ТАСС.

" Разбира се, че обсъждаме това ", акцентира той, отговаряйки на въпрос за опцията за закупуване от Чехия на съветската ваксина по образеца на Унгария.

По думите на Примула " Спутник V " се потвърждава като надеждна и безвредна ваксина. Висока оценка съветникът на премиера даде също на китайската ваксина " Синофарм " (Sinopharm). С нея бяха ваксинирани огромен брой жители.

" Тази ваксина (Sinopharm) е чудесна в това, че тя, наподобява, е способна да се оправи с другите разновидности (на коронавируса), защото съдържа цяла редица антигени. От друга страна, имунитетът, който се основава след имунизацията с нея, се резервира за доста по-малък период, в сравнение с при други ваксини. Това, несъмнено, е неин (голям) минус ", сподели Примула.

Съветникът на премиера не вижда проблем в това Чехия независимо, без посредничеството на Европейската комисия, да закупува ваксини непосредствено от компании производителки. По думите му това е належащо, с цел да се обезпечи ефикасна реализация на акцията за имунизация на жителите на страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР