Черното пиле“ Когато културните събития са отменени, много от музеите,

...
Черното пиле“ Когато културните събития са отменени, много от музеите,
Коментари Харесай

Онлайн арт събития за всички

„ Черното пиле “

Когато културните събития са анулирани, доста от музеите, театрите, оперите, филхармониите и библиотеките оферират от ден на ден безвъзмездни отдалечени форми за посещаване на изложения и наличие на представления, както и опция за виртуални разходки в музеи, галерии и археологически забележителности.

Министерството на културата събра лист на повече от 50 онлайн услуги, който може да помогне на феновете на всички изкуства да създадат своята виртуална стратегия. От събраните запаси могат да се възползват и българите, които сe намират на всички места по света. Родителите могат да намерят забавни постановки за своите деца или да посетят дружно с тях пред екрана културни обекти. Министерството на труда и обществената политика също прикани околните на възрастни хора, както и личния състав в обществените услуги и профилираните институции да им помогне да се срещнат с онлайн културното наличие при техническа опция.

На интернет и фейсбук страниците на музеите и галериите също можете да намерите забавна информация, която се обновява.

Ето и лист със събитията.

Онлайн спектакъл

Варна – всеки ден в 19

В изискванията на международна пандемия актьорите от Драматичен спектакъл " Стоян Бъчваров " взеха решение да пренесат " Театърът чете " в домовете си. Всеки ден в 19 часа във фейсбук събитието и във фейсбук страницата на театъра се качва нов клип от плана. Това ще повдигне духа на доста хора, считат варненските артисти, чиито апел е да си останете вкъщи, с цел да спасите личния си и живот и живота на другите. #stayhome #останивкъщи #театърътчете

https://www.facebook.com/dramavarna/

Сред заглавията е „ Калигула “ на Явор Гръдев /2008/ - взаимна продукция на трупата и " La rose des vents " Scène Nationale Lille Métropole - Villeneuve d’Ascq. В интернационалния ден на театъра интернет-стриймингът е от 19 часа. /Постановката не е подобаваща за лица под 18 години./

Драматичен спектакъл „ Невена Коканова “ – Ямбол

Трупата стартира лъчение на емблематични спектакли от своя репертоар. Акцията стартира с публикуването в обществените мрежи на постановката „ Свирепо въодушевление “ по Йордан Радичков. Спектакълът беше включен в репертоара през 2012 година и провокира голям интерес освен измежду ямболската аудитория.  Всеки  идващ четвъртък във Facebook профилилите на театъра ще се качва по един театър от досегашния репертоар.

Театър-лаборатория „ Алма Алтер “

• 27 март - “Хамлет или три момчета и едно момиче “, 2011. Можете да гледате тук: https://www.facebook.com/theatre.almaalter/

Събитие: https://www.facebook.com/events/279159936405897/

•  28 март – 24 часа нон стоп сценичен маратон, предаване Ателие на ТВ Алма Алтер, 2011. Можете да гледате тук: https://www.facebook.com/theatre.almaalter/

Събитие: https://www.facebook.com/events/1110102619327633/

•  29 март – 24 часа обществен опит „ Без граници “, 2017. Можете да гледате тук: https://www.facebook.com/theatre.almaalter/

Събитие: https://www.facebook.com/events/138560437550387/

•  30 март “Албена “ по Йордан Йовков, 2018

Можете да гледате тук: https://www.facebook.com/theatre.almaalter/

Събитие: https://www.facebook.com/events/1863600710439126/

•  31 март “Орфей или върни се в своя пъкъл, дребосъче “, 2012 /английска версия/. Можете да гледате тук: https://www.facebook.com/theatre.almaalter/

Събитие: https://www.facebook.com/events/313853602908366/

Представленията на Драматичен спектакъл „ Любомир Кабакчиев “ в Казанлък могат да се гледат на фейсбук страницата на трупата.

От 19 март Театрална работилница " Сфумато " качва по едно зрелище седмично от своята театрална история в канала си в YouTube.  

Театър „ Възраждане “ – на https://www.facebook.com/kamerentheatrevazrajdane/?fref=mentions

В помощ на бедстващите родители Държавният куклен спектакъл във Варна стартира излъчването на постановки за деца на Facebook страницата си всяка събота и неделя. През седмицата в " Детска театрална занималня " децата с срещат с артисти, които ги учат на потребни умения.

https://www.facebook.com/DKTVarna/

http://vnpuppet.com/

27 март 2020

„ Черното пиле “, 20, 30 часа - моноспектакълът на Мариус Куркински може да гледате в платформата Fanstream. Цената на „ билета “ е 7,98 лева, като видеото ще бъде налично 72 часа.

„ Парижката Света Богородица “ – Театър „ София “ от 19 часа. Спектакълът на Лилия Абаджиева ще бъде излъчен изцяло гратис онлайн в YouTube канала на Театър “София ”. „ Кой си ти “ – Театър „ Драмеди “ от 12 часа. Излъчване - на платформата URBO Online Videos. Онлайн излъчването е гратис! Ако имате предпочитание да подкрепите българските актьори, музиканти и дребни арт центрове, можете да закупите виртуален билет на алегорична цена. Цени на виртуални билети: алегоричен – 1 лев, общоприет – 10 лв., ВИП – 50 лв..

Йоанна Темелкова и Юлиян Рачков играят в “Последният буен ухажор ” в спектакъл „ София “, само че в обстановката на карантина намират метод да репетират и забавляват по забавен метод и да пречупят един от своите разговори през призмата на метода ни на връзка, който сега се приближава най-вече до действителния.

Държавна опера Пловдив

Опера Пловдив сътвори онлайн платформа " Изкуство в тишина ", която може да бъде гледана на Facebook страницата и в Youtube канала на институцията, която ще среща феновете с актьори, спектакли, музиканти, ще разгърне просветителните стратегии. Излъчват се елементи от спектакли, организират беседи, изявленията, срещи-разговори с изследователска и просветителна цел. Отделна секция с материали за деца ще се развива и на страницата на Академията на госпожа Опера с приказки, уроци по актьорско майсторство, балет за дребни принцеси и доста други занимателни изненади.

„ На опера с Българска национална телевизия “ - https://bnt2.bnt.bg/bg/s/issue/na-opera-s-bnt-2#issues. Това е документална поредност, която всеки финален вторник от месеца ще среща феновете с забавни и не толкоз познати обстоятелства от историята и достиженията на оперната сцена. Сайтът показва над 50 професионални записи.

Онлайн филхармония

Софийската филхармония остава дружно със своята аудитория в интернет страницата и във Facebook. Програмата на онлайн концертите, които можете да гледате, ще видите тук:

https://sofiaphilharmonic.com/%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d0%bc%d0%b5-%d0%b7%d0%b0%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%be/

https://www.facebook.com/sofiaphilharmonic/

Плевенската филхармония възнамерява лъчение на към този момент състояли се концерти през миналите два сезона,които ще се случат на  страницата на Плевенска филхармония във фейсбук - www.facebook.com/PlevenPhil

Те ще бъдат съобразени с излъчванията по отношение на плануваните концерти на Софийска филхармония и Софийска опера и балет, които разгласиха програмата си за онлайн излъчванията.

По света

Метрополитън опера разгласи, че ще пусне презентации от спектаклите от серията за киноизлъчване Live in HD на уеб страницата си по време на рецесията. Всички „ Nightly Met Opera Streams “ ще стартират в 19:30 EDT и ще остават налични от началната страница на metopera.org в продължение на 23 часа. Връзката към началната страница ще отвори осъществяването на услугата за стрийминг Met Opera по поръчка.

• Берлинска филхармония – Дигитална концертна зала

digitalconcerthall.com

• Лондонски симфоничен оркетър

lso.co.uk

• Кралска опера, Лондон

youtube.com or facebook.com

• Опера - Бавария

staatsoper.de/en/tv

• Виенска държавна опера

wiener-staatsoper.at

• Симфоничен оркестър - Детройт

livefromorchestrahall.vhx.tv

• Фестивален оркестър - Будапеща

bfz.hu

• Филхармония - Берген

bergenphillive.no

• „ На живо от дневната “ – музика онлайн от дневната на музикантите

livingroom-live.com

Онлайн концерти

Първият онлайн концерт на Виктория, която ще показа България на Евровизия 2021, ще бъде излъчен онлайн от вкъщи ѝ в София. Всички фенове на музиката ще могат го гледат изцяло гратис на eurovision.icard.com на 28 март от 20 часа българско време.

Група „ Остава “ ще забие на виртуалната сцена на URBO Live с трогателен концерт  в петък, 27-и март, от 21:00 ч. Целият концерт ще може да бъде гледан тук: https://urboapp.com/bg/e2906-ostava-live-stream-concert-homelife?fbclid=IwAR1govfJJgQLhxE7rMNV2NNRlSeQY3IUU_G2takHidsm2B8IzrO_iGYE4TQ#

https://www.youtube.com/user/virginiarecordsbg?fbclid=IwAR0zk1lpfZ8os43JmPImiY2Tcm-6UrBA6I6zu1VO2NTT665gsMO_reqYKeQ&app=desktop.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР