Черногорецът Никола Дабанович ще ръководи решаващата среща в турнира Лига

...
Черногорецът Никола Дабанович ще ръководи решаващата среща в турнира Лига
Коментари Харесай

Черногорец ще ръководи решаващия мач между Рома и Лудогорец

Черногорецът Никола Дабанович ще управлява решаващата среща в шампионата Лига Европа сред Рома и Лудогорец в четвъртък (3-и ноември). Срещата от 22.00 часа на стадион " Олимпико " ще дефинира кой от двата тима ще продължи напред в шампионата и кой ще остане 3-и, което пък го спуска в третия шампионат на УЕФА Лига на Конференциите. И двата тима имат по 7 точки преди срещата, само че все още директния дуел е в интерес на българските първенци.

Милован Джукич и Владан Тодорович ще бъдат помощници на Дабанович на тъчлиниите. Четвърти арбитър е Милош Савович от Черна гора. Реферите, които ще дават отговор за системата за видеопомощ (ВАР) са Пол ван Букел (Нидерландия) - основен, и Бартош Франковски (Полша) - асистент-ВАР.

Делегат на УЕФА е Майкъл Хюс от Шотландия, а Съдийски наблюдаващ на Европейската централа Уно Тутк от Естония.

Дабанович е на 40 години от Подгорица и работи като счетоводител. През 2006-а година стартира да управлява мачове в Първа лига на Черна гора, а единствено три години по-късно получава интернационална значка на ФИФА. През 2011-а година за първи път получава мач на равнище мъжки национални тимове и това е контролната среща сред Босна и Херцеговина и Гърция.

Статистиката демонстрира, че на интернационално равнище е отсъдил 16 дузпи - 10 за домакините и 6 за гостите, само че не е огромен обожател да демонстрира червени картони - едвам четири в последните 6 години. Eдин от тях беше срещата Армения - Шотландия в Лигата на Нациите тази есен, когато изгони двама арменци и в допълнение подвигна шест жълти картона. За сметка на това жълтите картони при него постоянно се употребяват.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР