Черната серия с удавниците продължава. 42-годишен мъж от Враца е

...
Черната серия с удавниците продължава. 42-годишен мъж от Враца е
Коментари Харесай

Писъци на плаж в Созопол! Какво става

Черната серия с удавниците продължава. 42-годишен мъж от Враца е изгубил живота си на плаж „ Харманите “, откакто влезнал във водата макар големите талази и мъртвото течение, особено за август. Той е 7-ма жертва единствено за 2 дни – невиждано до момента число, което е по-обичайно да бъде месечна численост, а не 48-часова, оповестява " Флагман ".

-->
Човекът е влезнал във водата, почнал е да вика за помощ мигове по-късно и спасителите са влезнали да му оказват помощ, рискувайки личния си живот. Те са съумели да го извадят от морето, само че врачанинът е бил в тежко положения. Първоначално е бил контактен, само че след това примрял. Извъшени са редица опити той да бъде върнат към живота – несполучливо.

Тялото му е откарано за аутопсия в поделение “Съдебна медицина ” към УМБАЛ Бургас. Ще се обяснява точната причина за гибелта му.

„ Хора, спрете се! Морето ще бъде на мястото си и следващата година! “, това зоват спасители, които към този момент не смогват да възпират безразсъдни плажуващи, най-вече от вътрешността на страната, да влизат в рисковите води на Черно море.

Те допълват, че до момента в който локалните знаят добре какво е вълнението по това време на годината и какъв брой рисково в действителност е, то останалите подценяват теченията и вълните и рискуват освен личния си живот, само че и този на подготвените спасители.

От ОДМВР-Бургас пък за следващ път приканват да се заобикаля влизане във водата, най-малко до момента в който не спрат ветровете. Вълните тук-там сега са над 1.5 м, а силата напразно доближава до 45-55км/ч.

Опитни спасители прецизират, че до края на месеца има мъртво безредици и мощни подводни течения, които съчетани с по-големи талази, са способни да провокират много произшествия.

От началото на лятото до 23 август бяха регистрирани 20 трагични случаи на удавяне в Черно море. След 23-ти август има нови 10.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР