Черната кутия на падналия в Черно море МиГ-29 вече е

...
Черната кутия на падналия в Черно море МиГ-29 вече е
Коментари Харесай

Отвориха черната кутия на МиГ-а , но...

Черната кутия на падналия в Черно море МиГ-29 към този момент е отворена, само че е с нарушена херметизация, заяви Нова тв, базирайки се на свои източници.

По-късно това удостовери и министърът на защитата Георги Панайотов. Той също съобщи, че има нарушена херметизация и би трябвало да се даде на профилирана лаборатория.

Експертите допълват, че това не е съдбовно за разчитането на информацията, само че би трябвало да се свържат с производителя в Украйна, което ще отнеме време. 

Черната кутия беше открита през вчерашния ден на 70 метра дълбочина в Черно море и се разшифрова в авиобазата в Граф Игнатиево.

Очаква се данните от нея да разкрият повода, заради която изтребителят се разруши по време на натовско обучение на 9 юни и почина пилотиращият майор Валентин Терзиев.

Съпругата му Димитрина Попова счита, че целта, която е трябвало да порази, е пусната на по-ниска височина, в сравнение с би трябвало.

Георги Панайотов изясни, че в черната кутия би трябвало да има всички данни, глас от кабината, диалозите, водени от водача Валентин Терзиев с Кулата. Разговорите в самата Кула на диспечерите са записани настрана. " Разследването на военна политица напредна. Условията за втурване на целта са спазени - тя е пусната от 7000 метра със скорост, която дава отговор на изискванията - 480 км в час. Но е почнала да се спуска по-бързо, нейната отвесна скорост се е нараснала ", сподели Панайотов.

Той съобщи, че на съответното обучение стрелбата на цел е трябвало да се извърши сред 4000 и 7000 метра. Ако стартира да се спуска по-ниско, би трябвало да се вземе решение - от хората, които го наставляват или от самия водач. Трябва да разберем какво се е случило през последните 13 секунди - те са в черната кутия ", уточни Панайотов.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР