чени взеха кръв и се оказа, че тя убива вируса

...
чени взеха кръв и се оказа, че тя убива вируса
Коментари Харесай

Кантарджиев: До лятото ще има малко заразени

чени взеха кръв и се оказа, че тя убива вируса от новата генетична линия, разкри той

Новият английски мутант на COVID-19 най-вероятно го има в България. От другата седмица започваме проучвания, с цел да забележим дали това, което допускаме, е реалност. Имаме косвени данни. Това сподели в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев, който е и член на НОЩ.

„ Досега са известни 4000 разновидности на този вирус, който потегли от Ухан. Голяма част от тях не водят до смяна на неговите аминокиселини и белтъци, а при други това е реалност, само че не се променя неговата болестотворност и до метода на разпространяване “, добави той.

„ Британците дават доста пари за проучвания. Всеки десети позитивен резултат на човек с ковид се секвенира геномно. В Съединени американски щати е 20 пъти по-малко “, съобщи професорът. 

„ Получи се нова генетична линия – B117. Това е английската генетична линия, която получи огромно разпространяване на острова и потегля по Европа. Тази разновидност в честа на генома, която дефинира протеина, с който вирусът се свързва за човешките кафези. Затова е доста рисково. 23 са разновидностите единствено в този белтък, от които 18 са с смяна на аминокиселините “,  обясни той.

„ Известни учени рапортуваха преди седмица на Европейската комисия, че е взета кръв от ваксинирани с имунизацията на „ Пфайзер “ и се оказва, че тя унищожава мутиралия английски вирус, т.е. от новата генетична линия. Това значи, че имунизацията работи “, акцентира Кантарджиев. 

„ Хората, които доста желаят да се имунизират, би трябвало да имат малко самообладание. Всеки ден получавам десетки писма от учители “, добави той.

„ Оказа се, че съгласно броя на популацията у нас имунизациите, които сме получили и са сложени при една доста добра организация, са сравними с броя във Финландия, в Чехия, в Холандия. Когато е по този начин се веселя “, показа професорът. 

Румънците до през вчерашния ден бяха ваксинирали 4 души на 1000 население, а ние – двама, добави той.

Шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания чака огромно понижаване на броя новозаразени с ковид през лятото поради поставените ваксини.

" Ваксините на АстраЗенека и съветската „ Спутник V ” не провокират заболяване, т.е. няма размножаване интензивно на вируса в хората. Едната е с маймунски, а другата – с човешки аденовирус ", посочи той. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР