Челси и Ливърпул приключиха при атрактивно равенство 2:2 в голямото

...
Челси и Ливърпул приключиха при атрактивно равенство 2:2 в голямото
Коментари Харесай

Челси и Ливърлул сътвориха зрелищно 2:2

Челси и Ливърпул завършиха при атрактивно тъждество 2:2 в огромното дерби на 21-ия кръг в британската Висша лига.

На „ Стамфорд Бридж “ в Лондон домакините започнаха по-дейно срещата, само че се оказаха в ролята на догонващи в 9-та минута, когато Трево Чалоба направи груба самостоятелна неточност, от която се възползва Садио Мане за 1:0. „ Сините “ продължиха да владеят повече топката, само че не бяха ефикасни в предни позиции и бяха осъдени още един път от мърсисайдци. В 26-та минута Трент Алекзандър-Арнолд откри с отличен пас Мохамед Салах, който напредна с топка в крайници и със страховит свършек преодоля Едуар Менди, с цел да удвои преднината на „ алените “.

В края на полувремето обаче резултатът бе подравнен след два бързи гола на сметката на лондончани. Първо, Матео Ковачич понижи недостига на домакините с превъзходен изстрел от воле, който се отклони от страничния дирек на вратата, защитавана от Куимин Келехър, а в добавеното време на полувремето неточност в защитата на гостите разреши на Кристиан Пулишич да възвърне паритета с обмислен шут. След паузата и двата тима имаха своите шансове, като Челси владееше повече топката, до момента в който Ливърпул играеше най-вече на контраофанзива. Менди избави на два пъти вратата си при удари на Салах и Мане, до момента в който от другата страна Келехър също трябваше да се намесва на няколко пъти.

В края възпитаниците на Томас Тухел изглеждаха по-свежи и натиснаха в търсене на цялостен поврат, само че до подобен не се стигна и по този начин двата тима самобитно „ се самоубиха “ в борбата за купата, правейки услуга на първенеца и настоящ водач в класирането Манчестър Сити. След ремито в Лондон „ жителите “ водят с 10 точки пред Челси, с еднакъв брой мачове, и с 11 пред Ливърпул, който е с дуел по-малко.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР