Челният сблъсък между Бойко Рашков и прокуратурата за магистрала Хемус

...
Челният сблъсък между Бойко Рашков и прокуратурата за магистрала Хемус
Коментари Харесай

Рашков удари прокуратурата за Хемус. Има ли чадър над бивши?

Челният конфликт сред Бойко Рашков и прокуратурата за автомагистрала „ Хемус ” продължава. Час, откакто обвинителите от Софийска градска прокуратура оповестиха, че са били подложени на невиждан напън, Рашков съобщи в изявление за БНР, че прокуратурата защищава някогашните ръководещи от наказателна отговорност.

" Колкото повече хора схванат сериозността на следствието за стотици милиони левове от държавния бюджет за мнимо строителство на Автомагистрала " Хемус ", толкоз по-добре. Толкова по-добре и за бъдещето, когато ще има и други ръководещи, които няма да смеят да си разрешат лукса да употребяват едни доста комфортни за присвоителна активност структури като инхаус ", сподели МВР-шефът, който ще остане на позицията си и в постоянния кабинет на Кирил Петков.

Рашков заяви, че Министерство на вътрешните работи работи по следствие на сходни случаи.

" Някои станаха обществено известни - ремонтите на язовирите, които са малко повече от 400 у нас и за които са отделени големи пари от бюджета и до настоящия миг не се знае в чии джобове са попаднали. Подобно плячкосване не познаваме в околните десетилетия. Схемата на източване е съвсем идентична с метода на придвижване на бюджетните средства за автомагистралите. Има и други посоки, в които се работи, свързани са с крупни суми и са разходвани с лека ръка, безконтролно. В нашата страна доста се краде ".

Рашков акцентира, че част от парите са отивали и зад граница: 

" Всяка банка при транзакция над 30 000 лв. би трябвало да осведоми финансовия бранш на ДАНС, това е правено. Но от тази организация не са предприемани транспарантни дейности, с цел да се види какви са основанията за евакуиране на извънредно огромна сума от лице, което може да тегли такава сума. Към оня интервал - предходната година, управлението на ДАНС е преследвало куци глигани в гората и ги е отстрелвало. Ползван е механизъм за заграбване на огромни финансови запаси без какъвто и да е надзор, тъй като контролните органи са били подчинени на тези, които са движели сходни механизми ".

В предаването " Неделя 150 " министър Рашков добави, че Борислав Колев е концентрирал в себе си голямо количество финансови средства и е основна фигура в схемата за това закононарушение:

" Има сведения за лице, което е било в контакт с него, подписвало е документи в банката, то е видяло голямо количество пачки от по 100 лв.. За услугата това лице и получило джип като премия. Установено е лицето. Установената конюнктура се неглижира от прокуратурата, акцентира се на напред във времето епизод от професионалните разногласия сред проверяващите и прокуратурата. Прокуратурата е умишлено неактивна в тези следствия. Прокуратурата, ръководена от Иван Гешев, забавя хода на следствието, тъй като този ход ще докара до виновни фактори в ръководството на страната до април тази година. Съмнявам се, че тази нереформирана прокуратура в сегашния миг би могла да изведе едно такова следствие с национално значение до сполучлив край... Прокуратурата защищава някогашните ръководещи от наказателна отговорност в доста случаи ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР