Чехия напълно подкрепя влизането на България в Шенгенското пространство. Това

...
Чехия напълно подкрепя влизането на България в Шенгенското пространство. Това
Коментари Харесай

След срещата Радев - Земан. Решително изявление за България

Чехия изцяло поддържа влизането на България в Шенгенското пространство. Това съобщи чешкият държавен глава Милош Земан след срещата си с българския президент Румен Радев, който е на публично посещаване в страната. 

„ Повече време посветихме на съветската експанзия в Украйна. По този въпрос имаме безусловно подобие. И двамата се учудихме каква огромна бе разликата сред рекламата на съветската войска и нейните действителни резултати ”, посочи Земан, съобщи NOVANEWS.

По думите му е абсурд, че руснаците, от една страна, се заклеват в славянско приятелство, а от друга - стопират доставките на газ на две славянски страни - Полша и България.

„ Дискутирахме отсрочването на енергийните наказания за някои страни членки на Европейския съюз. Засега става дума за Унгария, Словакия и Чехия. Изглежда, че към тази молба ще се причисли и България ”, добави чешкият държавен глава.

Осъждаме изрично съветската експанзия в Украйна, която разрушава цяла страна. Руши и наложеният интернационален ред и създаваната с десетилетия архитектура за сигурност в Европа. Тази експанзия изисква обединен отговор в границите на НАТО и Европейски Съюз, изисква дълбока и решителна смяна на Алианса и промяна с фокус към Източния фланг.

Това съобщи президентът Румен Радев след срещата си с чешкия президент Милош Земан.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР