Чеченци са вдигнали мерника на ляв френски политик, написа лайф.ру.

...
Чеченци са вдигнали мерника на ляв френски политик, написа лайф.ру.
Коментари Харесай

Чеченци вдигнаха мерника на френски политик

Чеченци са вдигнали мерника на ляв френски политик, написа лайф.ру.

Асамблеята на чеченците в Европа е призовала своите членове да проучат въпроса за завеждане на правосъдно дело против водача на придвижването "Непокорна Франция " Жан-Люк Меланшон.

Французинът е споделил, че управляващите в страната му би трябвало да изгонят всички представители на този етнос, живеещи на територията на членката на Европейския съюз. "Тези хора са развъдници и проводници на политически екстремизъм и ислямски тероризъм ", е декларирал Меланшон във връзка на убийството на учителя по история Самюел Пати.

"Нашият юридически статут не ни разрешава да завеждаме каузи. Ето за какво ние молим да се изследва въпросът дали може да се сезират съответните органи във Франция и да се стартира юридическа процедура против този човек, който разпалва ненавист по етнически и набожен принцип. Вероятно заявление до управляващите може да се подаде от физически лица, адвокати и/или неправителствени организации ", това е споделил представителят на обединяването Шамил Албаков.

На 16 октомври в парижкото предградие "Конфлан-Сент-Онорин " 18-годишният съветски жител с чеченски корени Абдулах Анзоров е обезглавил гимназиалния преподавател. Тийнейджърът-убиец е декларирал, че е отмъщавал на педагога. Преподавателят е показвал на карикатури на пророка Мохамед на учениците си.

Анзоров е бил убит от служители на реда.

Във връзка с жестокото закононарушение френските сили за сигурност са арестували минимум 15 души, измежду които и няколко малолетни лица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР