Частните военни компании са известни като онази фракция, която може

...
Частните военни компании са известни като онази фракция, която може
Коментари Харесай

Delta Force – бойната единица на САЩ, която реално не съществува

Частните военни компании са известни като онази секта, която може да получи зелена светлина за безусловно всичко. Понякога е необичайно, че една от най-елитните съществува под командването на Съединени американски щати, само че държавното управление отхвърля да признае за нейното битие. И несъмнено се чудите коя тъкмо е тази организация? Не е изненада, че става въпрос за по този начин наречените Delta Force.

Това е военната организация, която минава през най-крутите ограничения, разполага с допустимо най-хубавите оръжия и дава отговор за своите дейности единствено пред един човек в света.

Известни са като Delta Force, само че действително имат публично име – Special Forces Detachment-Delta или Tier One Special Mission Unit under Joint Special Operation Command. Въпросната организация постоянно се свързва и с по този начин наречените Зелени барети, даже споделя някои от техните военни структури, само че все пак остава друга.

В нито един контракт или отчет няма да откриете Delta Force да се свързва с названието „ боец “. Те се отбелязват като Делта оператори и от дълго време са се разделили с обичайните военни условия и философия. Възможно е и в никакъв случай да не ги видите в униформа, а в случай че имате шанса да ги видите, то сигурно ще подсигуряваме, че е доста неприятен шанс. Организацията се отзовава на потребностите на тези, които ги търсят. Това може да е армията, ФБР или Централно разузнавателно управление на САЩ.

И до през днешния ден няма нито едно звено на американското държавно управление, което да ги показва като съществуваща бойна единица. Военните също живеят с необятно затворени очи. Едва през последните няколко години имаше повдигане на цензурата, както и самопризнание за нечии дейности, само че нищо повече от това. Благодарение на разкритията, американският конгрес побърза да направи някои чувания и да прегледа досиетата на хората по върховете.

А истината е, че Delta Force може да споделя доста. Ако приказваме за една от най-смъртоносните единици в историята на военното дело, то би трябвало да стартираме някъде от 1977 година с формалното въвеждане на бойната група. Историята за най-различни задачи и присъединяване в горещи точки по света, е нещо, за което занапред ще четем.

През 1993 година стартира да се приказва по-сериозно за тях, откакто спорът в Сомалия води до гибелта на американски бойци. През 1983 година участват и в интервенция „ Urgent Fury “ в Гренада, където единствено в отчетите се твърди, че има осъществени две задачи на въпросните отряди – едната се провалила, само че другата била сполучлива.

Основната рецензия на сходни компании е, че постоянно взима задачи, носещи се по ръба на легалното. Delta Force провокира и други проблеми – финансира се напълно от секрети държавни сметки, скрити от обществото и се има вяра, че дават отговор единствено и само на американския президент.

Другата версия е, че това е отрядът, който обезпечава преимуществото на Съединени американски щати на международната сцена и взема решение някои съществени проблеми, които могат да зародят по пътя на дипломацията. Никой не може да бъде безапелационен, заради простата причина, че има прекомерно малко специалисти или оператори, които даже са подготвени да издигнат тематиката.

Единствената друга военна единица, която може да се счита за еквивалент на Delta Force е тази на флотата – Special Warfare Development Group (DEVGRU). Те също имат способността да отговорят мигновено на всяко едно повикване, само че за разлика от Delta Force, DEVGRU съществуват.

Причината за съществуването не е изненадваща. През 70-те години на предишния век могат да се открият задоволително крайни фракции, водещи до безразсъден екстремизъм. Групировки като Немската Фракция на Червената войска или Плаестинската освободителна организация, показват една напълно друга и даже безумна формула на тероризма.

След като главните правила на войната се трансформират и е явно, че армии могат да съществуват без страна и ясно начертана територия, светът бързо трансформира главните способи за деяние. Идеята се ражда от полковник Чарлз Бекуит, който желае да построи дребен, само че квалифициран тактически екип, кадърен да реагира бързо и да нанася смъртоносни удари по разнообразни терористични обекти.

През 1977 година Бекуит събира сили с полковник Томас Хенри и стартира да избира най-опасните измежду зелените барети, рейнджърите и силите на Военновъздушни сили. Бекуит основава една от най-хубавите подготвителни стратегии за партизанска война, а основата идва от английските SAS – друга елитна секта от командоси, изпълняващи някои от най-опасните задачи в света.

Бекуит прекарва една година като офицер в английското поделение и учи тактите им. Днес Delta Force и SAS не престават да споделят хрумвания и да разменят единици, пробвайки се да подобрят уменията си. През 1996 година точно SAS и Delta Force нахлуват в дома на японския дипломат, с цел да го спасят от похитители в Лима, Перу.

И тук идва по-важният въпрос, по какъв начин един човек може да влезе в Delta Force? Рекрутирането се случва по всички линии на американската войска. От изключително значение за претендента е да разполагат с високи оценки от разнообразни тренировки. Бекуит основава и специфичен маратон от към 60 километра за тестване на устойчивост. Това е първата част за вербуване и след нея не престават по-сериозните тренировки.

Освен това има и интернационалните квоти за претенденти, които не престават няколко месеца през годината.

И това не е всичко, техните полигони не престават да носят името „ Къщата на ужасите “ и се счита, че когато няма задачи, тренировките не стопират. Изграждат се най-различни сюжети за подготовка, които да поддържат главния сюжет. Твърди се, че арсеналът е безграничен, а някои от най-хубавите оръжия отиват точно при тях. Екипът се употребява на тези места, където Съединени американски щати не може да се намеси публично. Delta Force публично се намесва по време на рецесията със заложници в Техеран, Иран. Други задачи са отвлечения индонезийски аероплан през 1980 година и също по този начин са взели участие в интервенция „ Пустинна стихия “.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР