Частната военна групировка Вагнер, която играе водеща роля в руското

...
Частната военна групировка Вагнер, която играе водеща роля в руското
Коментари Харесай

Голям шок! Армията Вагнер спира да съществува

Частната военна формация " Вагнер ", която играе водеща роля в съветското нахлуване в региона на украинския град Бахмут, може скоро да спре да съществува, сподели създателят й Евгений Пригожин във видео, публикувано през вчерашния ден от съветски боен блогър, съобщи Ройтерс.

Засега не е ясно по кое време Пригожин е направил изявлението си и до каква степен е бил сериозен. По-рано през тази седмица той отдръпна свои мнения за фронта, за които по-късно сподели, че са били смешка.
-->
Пригожин неведнъж се е оплаквал от метода, по който Русия води войната в Украйна. Той постоянно споделя, че постоянните съветски сили не дават на неговите хора боеприпасите, от които се нуждаят, а от време на време упреква военното управление в измяна.

" Сега - във връзка с общата потребност от снаряди на фронта, които ние желаеме. Днес доближаваме до точката, в която " Вагнер " е свършена ", сподели той пред съветския боен блогър Семьон Пегов. " Вагнер в скоро време ще спре да съществува. Ние ще станем история, няма нищо притеснително в това, такива неща се случват ", продължи Пригожин.

Пегов разгласява видеоматериала в своя канал в Телеграм. " Вагнер " не е дал отговор на искане да разяснява информацията.

Пригожин, прочут с войнствения си жанр и иронично възприятие за комизъм, сподели в четвъртък, че се е шегувал, когато съобщи, че силите му ще спрат да обстрелват Бахмут, с цел да разрешат на украинските сили да покажат града на публицисти от Съединени американски щати.

През тази седмица той сподели, че силите му търпят тежки загуби поради отсъствието на поддръжка от Москва.

Миналата седмица пък Пригожин изрази безпокойствие от контранастъпление на добре въоръжени украински елементи в Бахмут.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР