Частната транспортна фирма МТК Гроуп, с която Столична община има

...
Частната транспортна фирма МТК Гроуп, с която Столична община има
Коментари Харесай

Частен превозвач пак изнудва Столична община за пари

Частната транспортна компания " МТК Гроуп ", с която Столична община има контракт за обслужването на така наречен крайградски автобусни линии, е поискала в допълнение 200 000 лева от бюджета на София за първите два месеца на 2021 година За това сигнализира гражданската организация " Спаси София ". Исканите парите са като допълнение към средствата, които софиянци към този момент заплащат на " МТК Гроуп " за возенето на пасажери по тези линии. " Тези средства са в допълнение на към 3 млн. лева, които превозвачът ще получи от Столична община за осъществена транспортна активност за същия интервал. С това цената на километър пробег се изравнява с цената на общинския транспортьор “Столичен автотранспорт ”, който за разлика от частния, има съчленени рейсове и обслужва надалеч по-натоварени и комплицирани линии, увеличаващи разноските му ", разяснява " Спаси София ".

Според деятелите от сдружението повода " МТК Гроуп " да може да желае спомагателни пари от налозите на софиянци е неизгодният контракт, подписан сред София и компанията през 2016 година Предложението за подписването му е направено от настоящия началник на транспортната комисия в Столичния общински съвет - Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация. Допреди дни той бе претендент за народен представител от партията на Красимир Каракачанов. Вътрешна македонска революционна организация е съдружен сътрудник на групата на ГЕРБ-СДС в общинския съвет на София.

" МТК Гроуп " прозорливо изчака да минат изборите и на 6 април си изиска сумата. До такива " недостатъци " води нездравословният контракт, препоръчан от Карлос Контрера, обилно подсилен от Фандъкова и групата на ГЕРБ. Те през 2016 година дадоха куп линии на частното сдружение и излъгаха, че то ще вози на цена по-ниска от тази на “Столичен автотранспорт ”. Още тогава предупредихме, че договорът е в ущърб на публичния интерес и общината сама си връзва ръцете с него. Сега берем плодовете от следващата доза “отговорно ръководство ” със запазена марка ГЕРБ-ВМРО ", разясняват от " Спаси София ".

Както " Сега " в детайли писа, през декември м.г. " МТК Гроуп " изиска Столична община да й се усили със задна дата и с съвсем 5 млн. лева дотацията за обслужваните автобусни линии. Докладът бе импортиран в СОС както от Контрера и от други представители а групата ГЕРБ-СДС, по този начин и от общинари от Българска социалистическа партия. По-късно обаче депутати от левицата дадоха ексклузивен брифинг в Народното събрание, на който разясниха, че след изключителна среща сред тях и общинските съветници е било решено Иван Таков и Альоша Даков да изтеглят подписите си. По време на дебатите стана ясно, че работна група е преброила минимум 18 " пробойни " в контракта с " МТК Гроуп ", посредством които София може да бъде атакувана в съда. След дълги разногласия и откакто общинският консултант от опозиционната коалиция " Демократична България " Владислав Панев откри неточност в изчисленията, в последна сметка бе решено претенциите на превозвача да се уважат в размер на към 2 млн., или с към 3 млн. лева по-малко от първичните. Както към този момент стана дума, контрактът с " МТК гроуп " бе подписан през 2016 година и е за период от 8 година, като при подписването общата му стойност бе 144 млн. лева

" Градският превоз на София е в колапс - той към момента няма бюджет за тази година. Управляващите са вдигнали ръце от него и не се знае какъв брой общината ще похарчи за превоз през годината, какво е финансовото положение на сдруженията, както и какъв брой милиона не доближават и по какъв начин ще се обезпечат. Г-н Контрера, който спуснаха да е ръководител на транспортната комисия, организира несполучлива акция за народен представител, в която влизаха както мигрантите, по този начин и педофилите, само че не откри време да сформира бюджет за градския превоз. Ето такова безконтролно, неуместно и все по-очевадно некадърно е ръководството на София, отпред на което е безгрешната Йорданка Фандъкова и хайдутският ѝ съдружен сътрудник ", разясняват още от " Спаси София ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР