Частната космическа компания Rocket Lab от Нова Зеландия продължава да

...
Частната космическа компания Rocket Lab от Нова Зеландия продължава да
Коментари Харесай

Свръхлеката ракета Rocket Lab Electron изведе в орбита 13 малки сателита

Частната галактическа компания Rocket Lab от Нова Зеландия продължава да реализира триумфи. В края на предходната седмица свръхлеката ракета притежател Electron в границите на задачата ElaNa-19 (Educational Launch of Nanosatellites) сполучливо изведе в орбита 13 дребни спътника вид CubeSat. Изстрелването бе показано в действително време.

Ракетата бе сполучливо изстреляна на 16 декември в 8:33 часа наше време от източното крайбрежие на Нова Зеландия.



От името ElaNa-19 се вижда, че това е деветнадесетата задача, само че е първата в границите на програмата NASA Venture Class Launch Services. Тази самодейност на американската галактическа организация е предопределена точно за изстрелването на дребни, леки и евтини ракети от вида на Electron.

Rocket Lab работи в сегмента на дребните клиенти, като да вземем за пример университетите. С новата ракета те не се постанова да чакат изстрелването на другите мощни ракети, с цел да изведат своите спътници в космоса. Electron може да извежда до 225 кг потребен товар на ниска околоземна орбита и до 150 кг на 500 км орбита. Цената на едно изстрелване на Electron е към $6,9 милиона.

Главните съперници на на Rocket Lab са фирмите Virgin Galactic LLC на Ричард Брансън, както и редица галактически компании от Индия и Бразилия, създаващи ракети от същия клас.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР