Частна компания, която използва сателити за откриване на източници на

...
Частна компания, която използва сателити за откриване на източници на
Коментари Харесай

Сателит засече гигантски взрив на метан от мина в Русия

Частна компания, която употребява спътници за разкриване на източници на излъчвания на метан, разгласи, че е засекла едно от най-големите изкуствени изпускания на мощния парников газ.
Базираната в Монреал GHGSat заяви, че един от нейните спътници, прочут като Hugo, е следил 13 метанови гърмежа в мината Распадская в Сибир на 14 януари.
Инцидентът евентуално е довел до изхвърляне на към 90 метрични тона метан в атмосферата за един час, пресметнаха от компанията.
Намаляването на излъчванията на метан, породени от уреди за изкопаеми горива, се трансформира в приоритет за държавните управления, които се стремят да подхващат бързи и ефикасни стъпки против изменението на климата. Метанът е вторият максимален замърсител на атмосферата след въглеродния диоксид, който остава в атмосферата по-дълго.
Според компанията метанът, изтърван от мината в Распадская, може да е освободен съзнателно като мярка за сигурност, защото газът може да изтече от мините и да се взриви. При две детонации на метан и последвали пожари в същата мина през 2010 година починаха 91 души, написа BG VOICE.
От компанията, която има спътника, са предизвестили оператора на мината за голямото изпускане на метан, само че не са получили отговор. Операторът не е дал отговор и на настояванията за коментар на разнообразни интернационалните медии.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР