Частично бедствено положение е обявено в няколко села от община

...
Частично бедствено положение е обявено в няколко села от община
Коментари Харесай

Частично бедствено положение в няколко села от община Антоново

Частично бедствено състояние е оповестено в няколко села от община Антоново. Решението на Кризисния щаб е взето през вчерашния ден, 26 юни, поради разразилата се стихия с пороен дъжд.

Обстановката в общината стартира да се възстановява. Радостното е, че няма потърпевши, както и хора, останали без дом, сподели кметът на общината Хайредин Мехмедов.

„ От през днешния ден стартират да отводняват още къщи от пожарната. Най съществено е в Стара речка и Стеврек. Има отнесени три моста в Стеврек, в Стара речка един улук е отвеян. Нямаме достъп до Мечово и Богомолско “.

Очаква се на следващия ден вечерта да бъде анулирано бедственото състояние, уточни Мехмедов. Той посочи, че през днешния ден работата по отстраняването на вредите продължава.
На сигнали за наводнени къщи и паднали дървета вследствие значителни дъждове са реагирали екипите на Регионалната дирекция по сигурност и отбрана на популацията в Търговище, оповестяват от полицията.

Пожарникарите са отводнили 7 наводнени къщи единствено в село Стара речка, което е най-засегнатото от естественото злополучие в община Антоново. Пожарникарите са отстранили и 15 паднали от бурята дървета в същото село, както и паднали дървета в селата Стеврек и Черни Бряг. Не се е наложила евакуация.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР