Частен съдебен изпълнител обяви втора публична продан за оборудването на

...
Частен съдебен изпълнител обяви втора публична продан за оборудването на
Коментари Харесай

„Промяната“ ги уби! Те вдигнаха завод за 12 млн. лв. в Пловдив, сега ще им го вземат за няма и 6

Частен правосъден реализатор разгласи втора обществена обмен за оборудването на откритата преди година в Пловдив фабрика за нитрилни ръкавици . Няколко месеца след старта съдружниците от „ ППС Мануфакчъринг “ АД-София, оповестиха произвеждане по неплатежоспособност. Мотивите им бяха влошен бизнес климат и закъснение на доставката на индустриалната линия от Малайзия , нарастване на цената на контейнерния превоз, закъснение на корабни доставки, както и скок на цените на главната суровина, курсът на $, инфлацията, токът, газът и не на последно място – дъмпинг от китайските производители.
Фабриката, ситуирана в Южната промишлена зона , на ул. „ Кукленско шосе “ 17, е построена главно с европейски средства.  През 2021 година Фондът за устойчиви градове утвърди финансиране за плана „ Стартиране на произвеждане и създаване на фабрика за нитрилни ръкавици “ на „ ППС Мануфакчъринг “ АД. Бяха отпуснати средства в размер на над 12 млн. лева, от които над 7 млн. лева съфинансиране от Европейския фонд за районно развиване по Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014-2020 “, предоставено посредством Фонд на фондовете. Също през 2021 година сдружението получи и уверение за инвестиция клас А в размер на 4,7 млн. лв.. Има и ипотечен заем от ОББ за над 1,2 млн. лева
Месеци след откриването: Фалира фабриката за нитрилни ръкавици в Пловдив
Взискатели по делото против сдружението са кредиторите ОББ, ДЗЗД „ Фонд за устойчиви градове “ и „ Фонд за стабилно градско развиване “ ЕАД.  В тяхна изгода са предоставени движимостите (машините) на длъжника като поръчителство по контракти за необикновен залог. Всички елементи от оборудването с пазарна стойност 7 340 900 лева ще се продават вкупом. Частният правосъден реализатор е оповестил, че поради неосъществената първа обществена обмен наддаването за втората ще започва от 5 615 788,50 лева без Данък добавена стойност., което е с съвсем 1 млн. лева по-малко. Отварянето на наддавателните оферти и оповестяването на покупател, в случай че има подобен, ще стане ясно на 15 август 2023 г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР