Част от писмения доказателствен материал, събран в хода на разследването

...
Част от писмения доказателствен материал, събран в хода на разследването
Коментари Харесай

Пуснаха уличаващи записки на Николай Малинов

Част от писмения доказателствен материал, събран в хода на следствието против ръководителя на придвижване „ Русофили” Николай Малинов, беше публикуван през днешния ден от прокуратурата. Малинов беше упрекнат в шпионаж и освободен под гаранция.

"Данните (докладни записки) са единствено част от конфискуваните материали и се разгласяват с разрешението на наблюдаващия прокурор. Те ще бъдат показани в цялост пред съда, когато досъдебното произвеждане завърши ", оповестяват от държавното обвиняване. И допълват, че следствието е почнало от оперативно дело в Държавна организация „ Национална сигурност “. Извършените дейности (претърсване, изземване, персонален обиск) са след авансово позволение от Специализирания углавен съд.

В сряда Малинов изясни какви са връзките му с военачалник Решетников и Константин Малофеев. Отрече обаче да е получавал пари от тях, както и да е шпионирал в интерес на Русия.

Откритата докладна, на съветски език, за основаване на партия и телевизионна мрежа, които да пропагандират смяна на геополитическите настройки на българите, ръководителят на придвижване „ Русофили " изясни по този начин: „ Да си направиш партия, е в границите на закона. Да си направиш неправителствена организация, или медиен пул, да защитаваш своите идеали, е в границите на закона”.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР