Част от магистралата между Торино и Савона в Италия рухна

...
Част от магистралата между Торино и Савона в Италия рухна
Коментари Харесай

Свлачище събори мост в Италия

Част от автомагистралата сред Торино и Савона в Италия рухна вследствие на свлачище, пишат медиите на Апенините.  Пътното оборудване с дължина 50 м е на права, която свързва крайбрежието с Торино. В същия регион предходната година починаха 43-ма души при рухването на моста Моранди в Геноа.

Мястото незабавно е претърсено от избавителни екипи, няма данни за потърпевши хора. До жертви не се е стигнало обаче, тъй като един от първите хора спрели пред падналия мост е придупредил остананалите.

Първоначалните версии сочат като причина свлачище, което е засегнало колоните на падналия виадукт. Северозападна Италия и Южна Франция пострадаха тежко след последната вълна превалявания. Улиците в историческите квартали на Торино бяха наводнени от придошлите води на река По. По информация на управляващите над 150 души са били евакуирани в региона Лигурия. Много пътища към момента са затворени поради свлачища. Реките от високите елементи на Алпите излязоха от коритата си и нанесоха вреди по Лазурния бряг във Франция. По информация на кмета на курортния град Ница починалите към този момент са двама. Един е бил открит в потънал автомобил, втората жертва е починала при поглъщане на избавителна лодка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР