Часовникът на Страшния съд не помръднаПромяната на климата разтревожи ученитеЧовечеството

...
Часовникът на Страшния съд не помръднаПромяната на климата разтревожи ученитеЧовечеството
Коментари Харесай

Минута и половина до Апокалипсиса

Часовникът на Страшния съд не помръдна
Промяната на климата разтревожи учените

Човечеството е на 90 секунди от самоунищожението си - това заяви през днешния ден Бюлетинът на нуклеарните учени при следващото конфигуриране на Часовника на Страшния съд.

По този метод основаната в Съединени американски щати организация остави непроменена миналогодишната си оценка - тогава стрелката на часовника се измести с 10 секунди и застана на 90 секунди от среднощ - най-близкото разстояние до световна злополука, което в миналото е било.

Този “часовник ” е метафора за рецесиите и заканите, надвиснали над човечеството, като увеличението им се отбелязва с приближаването на огромната стрелка до среднощ. В оценката си учените преценят набор от фактори - от нуклеарна война или рискови вирусни пандемии, както и климатични и софтуерни промени.

Освен продължаващата война в Украйна, в този момент оценката бе повлияна и от спора в Газа. Отбелязано бе и това, че съветският президент Владимир Путин подписа закон за анулация на ратификацията на Договора за цялостна възбрана на нуклеарните опити.

Учените подчертаха в своето известие, излъчено онлайн в Ютуб, че часовникът може да бъде върнат обратно, само че международните държавните управления би трябвало да подхващат незабавни дейности.

“Климатичната рецесия се усеща все по-явно с наводнения, пожари и други рискови феномени, а пандемията от Коронавирус продължава. Новите достижения в региона на изкуствения разсъдък са завладяващи, само че и доста тревожни. И вместо да посрещнем тези провокации, то затъваме все по-дълбоко ”, уточни Хърб Лин, член на Борда за сигурност към Бюлетина.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР