Часове преди очакваното ново влошаване на метеорологичните условия, курсанти от

...
Часове преди очакваното ново влошаване на метеорологичните условия, курсанти от
Коментари Харесай

Часове преди новата буря - курсанти от Морско училище чистиха един от символите на Варна

Часове преди предстоящото ново утежняване на метеорологичните условия, курсанти от ВВМУ " Н. Й. Вапцаров “ сплотиха старания за премахване на материалните вреди, породени в резултат на ураганния вятър през миналата седмица, научи Varna24.bg.

На 19 ноември 2023 година по отношение на изключително мощните пориви напразно, достигащи тук-там до 30 – 35 м/сек, на територията на Община Варна беше оповестено бедствено състояние. Силният ураганен вятър нанесе разнообразни по тип и степен материални и нематериални вреди. Паднали клони и дървета блокираха основни пътни артерии и затрудниха придвижването в града. Бедствието нанесе вреди и в един от знаците на Варна – Морската градина. Въпреки че Община Варна обезпечи спомагателни екипи и техника за възобновяване на естествения темп в града, курсантите на ВВМУ " Н. Й. Вапцаров “ поеха самодейност и се включиха в почистването на обичания за варненци Приморски парк.

Поради метеорологичната прогноза за предстоящи дъждове, приоритет за възпитаниците на флотската Алма матер беше разчистването на листната маса и отстраняването на падналите дървета. Разчистени бяха няколко алеи от натрупалите се листа и клони, както и от битови, биоразградими и рискови боклуци, които бяха сепарирани съгласно напътствията на специалисти от Община Варна.

Целта на самоинициативата, поета от курсантите, е Морската градина още веднъж да бъде превърната в привлекателно и чисто място за отдих и спорт на варненци и гостите на града.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР