Чарлз III беше коронован и вече официално е новият крал

...
Чарлз III беше коронован и вече официално е новият крал
Коментари Харесай

Новият крал! Колко тежи короната?

Чарлз III беше коронован и към този момент публично е новият крал на Обединеното кралство. Минути преди този момент той постави и клетва на церемонията в Уестминстърското абатство, която протича по традиция, непроменена от към 1000 години.

-->
„ Скъпи почитаеми, ние сме се събрали, с цел да се поклоним и да възхвалим Всемогъщия Бог, да отпразнуваме живота на нашите нации, да се помолим за Чарлз, нашия крал, да признаем и да благодарим за живота му в работа на тази нация, на кралствата и на Британската общественост и да станем очевидци с наслада на неговото помазване и коронясване, на това, че е обособен и отдаден в работа на своя народ ”, сподели архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби.

Неговото въведение беше последвано от осъществяване на „ Kyrie eleison ” - за първи път музикално произведение на уелски език се извършва на коронация. Застанал до 700-годишния стол за коронация, Чарлз се обърна с лице към четирите страни на абатството, с цел да бъде провъзгласен за „ безспорен крал ” пред паството.

Чарлз постави коронационната клетва - законово условие, защото законът, признат през 1689 година, задължава крал Уилям и кралица Мери да обещаят да поддържат протестантската религия.

„ Аз, Чарлз, тържествено и откровено в наличието на Бога изповядвам, потвърждавам и декларирам, че съм правилен протестант и че съгласно същинското желание на постановленията, които обезпечават протестантското заместничество на престола, ще поддържам и подкрепям упоменатите постановления в границите на силите си съгласно закона ”, сподели той.

„ Винаги, съгласно предназначението на тази гала за възкачване на трона, ще подкрепям и извършвам, доколкото мога и съгласно закона, всичко, което дадох обещание ”, закле се Чарлз III.

Малко по-късно тържествено на главата му бе сложена и кралската корона. Това е 360-годишнтата корона на Свети Едуард
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР