Чарли, Джулия , Роки и Чоки са щастливците от Приюта

...
Чарли, Джулия , Роки и Чоки са щастливците от Приюта
Коментари Харесай

Четири кученца от приюта край м. Пода намериха свои стопани

Чарли, Джулия, Роки и Чоки са щастливците от Приюта за безстопанствени кучета към Община Бургас,които откриха свои стопани от пръв взор.

Минути след старта на акцията 4- те симпатични кученца бяха осиновени и потеглиха към новите си домове. Стопаните получиха паспорти с отразени процедури по кастрация, имунизация и обезпаразитяване.
Общо 10 кучета от Приюта край м. " Пода " бяха част от акцията по осиновяване през днешния ден.  Мотото й бе " Ще те обичам - единствено ме вземи ". Нейни уредници са Община Бургас и Сдружение с нестопанска цел " Спаси другар ".
" Идеята ни е да продължаваме с сходни акции, в приюта има кучета на друга възраст и с разнообразни размери, които са извънредно отзивчиви и любвеобилни и ще създадат своите нови стопани доста щастливи ". Това съобщи зам.-кмета по Стратегическо развиване и екология, цифровизация и акомодация към измененията на климата Весна Балтина, която интензивно взе участие в самодейността и отдели внимание на всяко едно куче.

За четириногите с изключение на доста обятия имаше и вкусни лакомства.
Днешната самодейност е част от акцията на Община Бургас " Кучето мой другар и моя отговорност ", отдадена на 19 септември - Световен ден на почистването.

Следващият й стадий е ориентиран към отговорността на стопаните на домашни любимци.
Призоваваме  всички притежатели на домашни любимци и всички жителите в интервала от 01.10  до 31.10 да се включат в  почистването на зелените площи и местата за отдих около  мястото където живеят  и  изпратят фотоси на събраните боклуци и почистени терени.  

За най-активните участници в самодейността община Бургас ще обезпечи награди.

Снимките за присъединяване може да изпратите на посочения ел. адрес: [email protected]
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР