Чърчил е против церемонията да бъде показана на малкия екранПрез

...
Чърчил е против церемонията да бъде показана на малкия екранПрез
Коментари Харесай

300 милиона гледат коронацията

Чърчил е срещу церемонията да бъде показана на дребния екран
През 2018-та, с цел да означи 65-тата си годишнина на трона, кралицата удостоява с вниманието си едночасов специфичен театър, предаван по няколко малките екрани. " Коронацията " - по този начин се споделя представлението, се завърта на три континента, като включва и мнения от самата кралица. " Това е нещо като дефиле за рицарство - и демодиран метод да се вършат нещата. ", споделя тя във кино лентата. " Виждалa съм една коронация. Втората, на която присъствах, беше моята. Това е много удивително. "

Днес, когато публиката по света опознава ранните години от царуването на Елизабет Втора посредством развлекателни сериали като " The Crown ", самата тя си напомня оня ден в Уестминстърското абатство. Церемонията, следена от 300 милиона души, е най-гледаното събитие в историята. Тогава за първи  път предаване от Европа се излъчва онлайн в толкоз доста страни. Сър Уинстън Чърчил и доста други политически фигури са срещу, само че, естествено, кралицата взима окончателното решение.

Смята се, че 27 милиона души във Англия са били строени пред дребния екран, а 11 милиона са слушали живото предаване по радиото.

И други разкази на очевидци за събитието от 1953-та са споделени в " Коронацията ". Лейди Гленконър, видна придворна дама, едвам не припада от неспокойствие на коронацията в Уестминстърското абатство. Интервюирано е и тогава 12-годишно момче от хор - то пее соло, когато сътрудниците му, изумени от момента, губят гласа си.

" На моменти се усещах извънредно, тъй като каретата не беше доста комфортна ", спомня си Елизабет Втора.

За последните 900 години коронясванията са се провеждали в Уестминстърското абатство, а преди този момент в манастири в Оксфорд, Кентърбъри и Бат. Елизабет Втора е шестата кралица, коронясана в абатството.

Роклята за коронацията е създание на дизайнера Норман Хартнел и е защитавана в загадка до деня на събитието. Стаята, в която съхраняват модела, е охранявана от полиция.

Тронът, на който кралицата е била коронясана, е този за Светия Едуард, изработен през 1300-та и е употребен за всяка коронация от този момент.Принц Чарлз получава специфична ръчно рисувана детска покана за коронацията на майка си. 8251 посетители са участвали на церемонията. Букетът на Елизабет Втора е бял с орхидеи, лилии, карамфили, жасмини.По мотив коронацията били проведени улични тържества освен в Обединеното кралство, само че и в Съединени американски щати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР