Чантите от естествена кожа са не само красиви и удобни,

...
Чантите от естествена кожа са не само красиви и удобни,
Коментари Харесай

Скъпи дами, ето как трябва да почиствате кожените си чанти

Чантите от естествена кожа са освен красиви и комфортни, само че и доста здрави и можете да им се радвате в действителност дълго време. Но за разлика от текстилните чанти, които в множеството случаи можете просто да изперете в пералнята, кожените имат потребност от малко по-специална поддръжка, с цел да наподобяват добре допустимо най-дълго време. Превантивните грижи за тях ще запазят тяхната разтегливост, ще предотвратят напукването и появяването на петна. И в случай че в действителност харесвате чантата си и желаете да я употребявате в действителност допустимо най-продължително, ето по какъв начин експертите ще ви посъветват да я почиствате и поддържате.

В ежедневната приложимост на чантата по нея могат да се натрупат много замърсявания – нормално са от прахуляк, тиня, мастило, храна, мазнини. За да я почистите най-добре, значимо е да започнете да третирате петното допустимо най-скоро. И в случай че за прахуляк или тиня е задоволителна просто мека забрадка, то за останалите петна ще имате потребност от уместно почистващо средство.

 дамска кожена чанта

Как да не почиствате кожени чанти

Имайте поради, че водата не е най-хубавият другар на кожата, тъй че избягвайте да почиствате кожени дамски чанти с вода. Ако въпреки всичко го извършите, подсушете незабавно мястото, без да употребявате директна топлота (например от печка, сешоар или подобни).

Никога не употребявайте мокри кърпички – бебешки, антибактериални, на спиртна основа или каквито и да е други, които по принцип носите в чантата си.

Също по този начин не използвайте препарат за кожа, в случай че не сте го тествали авансово на някое прикрито място на чантата.

Почистване на петна

Ето някои домашни средства, с които може да употребявате за разчистване на петна от вашите кожени чанти.

Най-лесно е да употребявате разтвор от бял оцет и вода в равни елементи. Просто бършете деликатно петното с мека забрадка в продължение на няколко минути.

Използвайте памучен тампон, който да напоите в изопропилов алкохол, след което изтъркайте деликатно петното. Можете да употребявате и с немазен гел за кожички на ноктите (не лакочистител) – потопете памучен тампон, оставете го върху мястото за една нощ и на идващия ден избършете с влажна забрадка.

По-специфичен препарат можете да си извършите с паста от лимонен сок и винена киселина. Нанесете от пастата с мека забрадка, оставете да престои малко и избършете деликатно.

Петната от лой ще премахнете, като смесите равни елементи сода бикарбонат и царевично нишесте и поръсите щедро върху петното. Оставете да престои по този начин няколко часа, с цел да може сухата примес да попие мазнината.

И тук важи правилото да изпробвате авансово на незабележимо място от чантата. Ако не съумеете да премахнете петното по този начин, най-добре посетете експерт.

 дамска кожена чанта

Редовно разчистване и поддръжка

Дори по чантата да няма петна, добре е да я почиствате постоянно, с цел да запазите цвета и положението на кожата.

Можете да я измивате един път седмично с разтвор от мек шампоан и вода в съответствие 1:1. Потопете мека забрадка, избършете деликатно цялата повърхнина, след което измийте добре препарата с друга забрадка, навлажнена в чиста вода. Внимавайте кърпите да не са мокри. Накрая подсушете усърдно със суха забрадка по този начин, че да не остане нито едно мокро място. За предпочитане е от самото начало да употребявате бели кърпи, защото цветните могат да оцветят кожата.

(платено съобщение)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР