Chanel заложи на естетика, вдъхновена от танца и балета, за

...
Chanel заложи на естетика, вдъхновена от танца и балета, за
Коментари Харесай

Eфирната колекция на Chanel, която ни пренася в света на балета

Chanel заложи на хармония, въодушевена от танца и балета, за своето дефиле по време на Седмицата на висшата мода в Париж. 

Феерия от транспарантни тъкани, къси прави поли, гащеризони, дребни пелерини, украсени с драпирани бродерии и фалшификати на джобове от тюл, подчертани от пайети, сплетени ширити и дребни цветчета. Искрящо бели балетни чорапогащници и фини черни обувки с висок ток.

„ Опитах се да събера силата и финеса на телата и облеклата в една доста ефирна сбирка, направена от тюл, кормила, плисета и дантела “, сподели креативният шеф Виржини Виар в коментар за стилното дефиле.   
    View this post on Instagram           
A post shared by Vogue Italia (@vogueitalia)

 

Balletcore естетиката с лъжливо непретенциозен външен тип се утвърди значително през 2023 година, отбелязва Агенция Франс Прес, а за Chanel това е нещо обичайно, век откакто Габриел Шанел сподели първите си творения за балета в Санкт Петербург. 

Акцент на шоуто беше фамозното копче на „ Шанел “ с двете кръстосани огледално букви “С ”, претворено в гигантска апаратура, която се спусна от тавана в залата на изящния „ Гран пале “ в Париж. В тази конюнктура актрисата и модел Маргарет Куоли, щерка на Анди Макдауъл, дефилира в напълно бял отбор с кръгла дантелена яка вид „ Пиеро “.  
    View this post on Instagram           
A post shared by CHANEL (@chanelofficial)

Емблематичното сако от туид, сътворено от мадмоазел Шанел през 50-те години на предишния век и въодушевено от австрийските мъжки сака, се завърна в лек акварел от розово и кремаво, обточен с многоцветни конци.  

Френската марка си сътрудничи с Кендрик Ламар за музикално съдействие. В звук с това бяха показани и някои ярки образци за улично облекло като например удивително пухено яке.  
 А видяхте ли Christian Dior Spring 2024 Couture 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР