CEO на биткойн борсата на Румъния CoinFlux Влад Нистор бе

...
CEO на биткойн борсата на Румъния CoinFlux Влад Нистор бе
Коментари Харесай

По нареждане на американските власти бе арестуван ръководителя на най-голямата румънска биткойн борса

CEO на биткойн борсата на Румъния CoinFlux Влад Нистор бе задържан по разпореждане на американските управляващи, а банковите сметки на компанията бяха блокирани. Информацията е на локалното уеб издание Mediafax.

Според тази информация, Нистор е упрекнат в шикалкавене, присъединяване в проведена незаконна активност и пране на пари. Екстрадирането на Влад Нистор в Съединени американски щати ще се преглежда от апелационния съд на Букурещ.

Малко след неговия арест, борсата CoinFlux приключи работа и разгласява публично изказване, в което се споделя, че нейните банкови сметки са замразени, от което непосредствено са потърпевши финансовите средства на потребителите. Компанията декларира, че поставя всички старания, с цел да освободи парите на своите клиенти.

CoinFlux е учредена през 2015 година и към сегашен ден е осъществила преводи за над 200 милиона евро. Криптовалутната борса търгуваше с биткойни, Ethereum, Litecoin и XRP.

Уеб порталът Cryptocoinspy добавя, че заподозряният е арестуван без да бъдат обяснени аргументите. Още на идващия ден Нистор е предаден на сътрудниците на американските секрети служби в Румъния и в този момент се приготвят документите за неговото изгонване. Cryptocoinspy съобщи, че следствието едвам в този момент стартира, само че Съединени американски щати желае изгонване на румънеца.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР