Бюрото за защита при главния прокурор се обзавежда с 11

...
Бюрото за защита при главния прокурор се обзавежда с 11
Коментари Харесай

Главният прокурор купува джипове и коли за близо 1 млн. лв.

Бюрото за отбрана при основния прокурор се подрежда с 11 джипове и коли за близо 1 млн. лева без Данък добавена стойност. Това излиза наяве от документите за социална поръчка на държавното обвиняване. Класирането е оповестено в петък, 31 юли, видя " Сега " на уеб страницата на прокуратурата. Печели " Порше БГ " ООД, която остава единствен участник, защото вторият е отхвърлен.

За покупката заяви столичният общински консултант Борис Бонев. Във Facebook той се стопира на една от позициите в поръчката - 2 високопроходими автомобила с мощ не по-малка от 410 к.с., които съгласно обявлението би трябвало да имат въздушно окачване с ръководство на задните колела и интензивно стабилизиране в завой и автоматично контролиране на равнището и пътния луфт и електронно контролиране на твърдостта на амортисьорите. " Печели единственият позволен участник - вносителят на Volkswagen с модел Touareg с мощ 421 к.с. и цена от 202 626 лева с Данък добавена стойност за брой. Отварям ценовата листа на уеб страницата на Volkswagen, годна от 13 юли. В нея Touareg с доста високо равнище на съоръжение е 164 544 лева със същия V8 дизелов мотор с 421 к.с. и естествено с буквално изброените (дума по дума) въздушно окачване и автоматизирано контролиране на равнището ", написа Бонев.

Според описанието на поръчката прокуратурата търси да купи 8 автомобила вид " седан " 4 по 4, 2 автомобила с нараснала проходимост, и един пътнически микробус с нараснала проходимост. Поръчката включва и гаранционно обслужване и прогнозната й стойност е 1 млн. лева без Данък добавена стойност. Печелившата оферта на " Порше БГ " е за 977 067 лева без Данък добавена стойност. Като двата джипа са за 341 044 лева без Данък добавена стойност. За тях в обявлението има и условие да са " черен четалик ". Осемте седана също би трябвало да са черни, а микробусът може да е и сив.

Поръчката е оповестена от прокуратурата в края на май. През юни се разбра, че към този момент два месеца основният прокурор Иван Гешев се отхвърля от защитата на НСО и към този момент ще се пази от неговото Бюро за отбрана.

Бюрото за защита се счита за нещо като втора НСО още откакто мина на директно ръководство на главния прокурор през 2013 година От тогава то укрепва кадрово и материално, активността му е доста загадка и приравнена даже на такива структури като Специализирания отряд за битка с тероризма. Бюрото беше направено главно за бранене на очевидци. Директорът му се назначава персонално от основния прокурор и е зависещ единствено на него. Има и специфичен закон за отбрана на лица, застрашени по отношение на наказателното произвеждане. Именно там се позволява опцията въпросното Бюро да организира и реализира защитата на прокурори и следователи при условия и по ред, избрани със взаимна директива на министъра на правораздаването и основния прокурор, съгласувана с пленума на Висшия правосъден съвет.
Гешев се отказал от НСО след убийството на Станка Марангозова
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР