БЮЛЕТИНА №20ПП ПРАВОТО е подала жалба до Омбудсмана на Република

...
БЮЛЕТИНА №20ПП ПРАВОТО е подала жалба до Омбудсмана на Република
Коментари Харесай

ПП ПРАВОТО е подала жалба до Омбудсмана на Република България

БЮЛЕТИНА №20

Политическа партия ПРАВОТО е подала тъжба до Омбудсмана на Република България за Нарушение на чл.6, ал.2 от Конституцията, което ограничива правата на издигнатите от партията претенденти в изборите на 14 ноември 2021г., за президент и вицепрезидент и за народни представители.

В изборите претендентите от Политическа партия ПРАВОТО, а точно претендент президентската двойка и претендентите за народни представители се третират по- неподходящо, в сравнение с се третират другите претенденти, участващи в ръководството на страната, и в предходното НАРОДНО СЪБРАНИЕ.

Нарушени са също и правата ни по чл.4, ал.1 и ал.2, както и чл.6 от Закона за отбрана от дискриминация, а точно: дискриминация по политическа принадлежност, персонално и публично състояние.

Българска национална телевизия в нарушаване на чл.6, ал.2 от Конституцията на Република България, ограничи правата ни като участници в изборите на 14 ноември 2021г. Съгласно горният текст на Конституцията „ Не се позволяват никакви ограничавания на правата или привилегии, учредени на..., убеждения, политическа принадлежност, персонално и публично състояние или имуществено положение ”. Съгласно чл.189, алинея 3 от ИК: Българската национална телевизия и Българското национално радио отразяват обективно и заслужено деянията на претендентите, регистрирани от партиите, обединенията и инициативните комитети, при ценене на тяхната РАВНОПОСТАВЕНОСТ и значителност въз основа на правила, признати от Централната изборна комисия. Партиите и обединенията, които са записали претенденти във всички изборни региони при избори за народни представители, ИМАТ ПРАВО на РАВНО УЧАСТИЕ.

Преди изборите, а в този момент и по време на акцията се позволяват едни и същи лица и се манипулира публичното мнение по въпроси касаещи целия български народ. Българска национална телевизия ОТКАЗАХА ПЛАТЕНО присъединяване на претендентите от Политическа партия ПРАВОТО, с претекст че датите за предаванията са към този момент заети. Горното е неуместно и неприемливо. Това е дискриминационно, нарушени са човешките права, както и тяхната равнопоставеност на присъединяване в изборите. По този метод, новите претенденти и партии участници в изборите в никакъв случай няма да могат да бъдат показани пред обществото от медиите, с оглед тяхното показване.

Българска национална телевизия е национална телевизия, издържаща се от бюджета на страната, нашите налози, заради което би трябвало да сме равнопоставени при присъединяване си в предаванията.

В предаването „ Денят стартира с Георги Любенов ”, което се излъчва в събота и неделя не ни позволи до присъединяване и на изборите на 04.04.2021г. и то ПЛАТЕНО. Горното е дискриминационно, нарушение на Конституцията на Република България, както и чл.6 и чл.10 от Кнвенцията за отбрана на правата на индивида и главните свободи.

В случая новите партии и претендентите, които за първи път ще вземат участие в изборите, би трябвало да са равни пред закона и равнопоставени в присъединяване си в медиите.

Българска национална телевизия редовно дискриминира и се отнася преднамерено и надменно към председателката на Политическа партия ПРАВОТО- адв. Мария Колева. Причина за това са жалбите й против корупцията по високите етажи, както и в правосъдната система. Българска национална телевизия не за първи път не позволява обществеността да се осведоми за проблемите в страната, за корупцията.

Лично същата е подавала сигнали до Българска национална телевизия, само че в никакъв случай не са ги отразявали. Явно не желаят да осведомят обществеността. Сигналите са против министри, кметове, шефове на Национална агенция за приходите, шефове на банки, ЧСИ –та, ДСИ-та, съдии, прокурори и други

Предстои да подадем и тъжба до Комисията за отбрана от дискриминация по Чл.4, ал.1 и ал.2, както и чл.6 от Закона за отбрана от дискриминация, а точно: дискриминация по политическа принадлежност, персонално и публично състояние.

ЗА ВЕСТНИКА!!!

Бюлетина №20

Политическа партия ПРАВОТО

Обръщаме се към целия български народ, съграждани би трябвало да се научите да си търсите правата, а не някой различен да се бори за тях. Ето в този момент е моментът, дружно с нас да спечелим 30 годишната борба с беззаконието, унищожаването на българската стопанска система, заличаване на българския народ, да спечелим борбата против корумпираните магистрати - съдии, прокурори, да спечелим борбата против корумпираните по високите етажи. Наслушахте се предизборно на обещания, на гръмки думи от нереализирали се политици, алчни за власт, пари и въздействие. На политици без морал, мислещи само единствено за тяхното оцеляване.От опит знаем, че истината мъчно се потвърждава, само че въпреки всичко се потвърждава. Рано или късно справедливостта побеждава. Затова би трябвало да бъдем по-добри да мислим за всички, освен за себе си и персоналните проблеми и ползи, да имаме обща идея, за смяна и възобновяване на правовата ни страна.Участието ни в тези избори е обвързвано точно с действителната реализация на поставените от нас цели.

Индивидуалните борби бяха извоювани, само че нашата цел е да спечелим борбата за просперитета на целия народ и страна.Това може да стане единствено благодарение на всички, без значение какви партийни пристрастия имат. Най-после помислете за всички, а освен за себе си, с цел да осъществяваме започнатото. Програмата ни е съобразена с целите в политиките и планове на Европейски Съюз. В същото време партия ПРАВОТО смята за нужно постоянно да слага преди всичко националната специфичност и самостоятелност когато става дума за европейски постулати и правила. Политиките ни в духа на европейските правила са свързани главно с националния интерес на България и националните ни цели.

Партия ПРАВОТО, бюлетина № 20 прокламира и ще отстоява за:

Върховенство на закона; Приемане на закон за търсене на наказателна отговорност от магистрати при превратно използване на закона. Отговорност и контрол; Структурни промени в правосъдната власт;

Гражданска квота във Висш съдебен съвет, която да се избира от Народното събрание с квалифицирано мнозинство;Публично разискване на кандидатурите за членове на Висш съдебен съвет и Председателите на съдилищата, като периода да е най-малко 3/три/ месеца;

Достъп до правораздаване за всички;

Издигане ролята на гражданското общество в ръководството на страната. Изготвяне на механизми за търсене на отговорност от членовете на групови органи;

Възстановяване на лечебниците в дребните обитаеми места;

Ще има специфична стратегия за: инвалидите; за онкологично болните; ще има нови правила за ТЕЛК и придобиване на % изгубена работоспособност;

Проучване и разбор в другите области за дефицит от кадри;

Необходимите бройки ще бъдат финансирани от бюджета, като тези които ще бъдат обучавани гратис ще работят 3 години по местата от където са. Ще им бъдат обезпечени условия за живеене със фамилията им;

Осигуряване на безлихвени заеми на млади фамилии за развиване на дребен и междинен бизнес; Освобождаване от налог облага за три години, като същата следва да се реинвестира в дейността; обезпечаване на безлихвени заеми на млади фамилии с едно и две деца за закупуване на жилище; Младите хора ще бъдат подкрепени при самодейност за развиване на дребния и междинния бизнес, като им се дават безлихвени заеми и данъчни облекчения; Стимулиране на дребния и междинния бизнес, като за всеки бранш ще има избрани данъчни облекчения;

Преизчисление на пенсиите. Промяна на метода за установяване на размера на пенсиите;

Освобождаване на самотните пенсионери от налог постройка и такса боклук за главното жилище в което живеят; минимална пенсия 600 лв., с наклонност да стане 70-80% от минималната работна заплата; обществените пенсии ще бъдат съобразени с минималния предел на бедност;

Демографска политика: ще се подкрепят младите фамилии. Предоставяне на ведомствени жилища за млади фамилии, които би трябвало да подобрят изискванията си на живот и имат две деца;

Възстановяване на земеделието и занаятчийството, на българския занаят.

Реализирането на горната стратегия може да стане само единствено с присъединяване ни в изборите и вашата поддръжка.

Опитахме се за реализацията на тези цели да стигнем през тези 30 години посредством другите партии и политици, само че за жалост се оказа, че никой не желае да има правда, да има здрави и грамотни хора, да се одобряват закони в интерес на българския народ. Единственото политиците ги интересуваше единствено техният персонален разцвет, персоналната власт въздействие и пари.

Това дело би трябвало да се продължи с вас, с целият български народ, тези които са пострадали и желаят да живеят в една естествена правова страна, в страна в която законите ще се ползват еднообразно по отношение на всички, в страна в която няма да се захвърлят бедните жители като животни пред лечебните заведения да умират, в страна където ще имат естествен приход или пенсия да могат да живеят умерено.

Ние сме за признание на достолепието, присъщо на всички членове на човешкия жанр, на техните равни и неотменими права, което съставлява основа на свободата, справедливостта.

Ние преследваме единствено справедливостта, честността и това да бъдем обективни ни прави мощни.

Гласувайки за Политическа партия „ ПРАВОТО “ с бюлетина № 20 в цяла България за Народно заседание и за Президент вие гласувате за Вас, за вашия по заслужен живот.

юрист Мария Колева- ръководител на Политическа партия ПРАВОТО, Бюлетина 20

Е-mail: ; GSM: 0885 604 350 ; адв. Мария Колева
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР