Бюджетната комисия в парламента ще гледа днес промени в Закона

...
Бюджетната комисия в парламента ще гледа днес промени в Закона
Коментари Харесай

ГЕРБ иска държавен монопол и за хазартната игра кено

Бюджетната комисия в Народното събрание ще гледа през днешния ден промени в Закона за хазарта, с които се вкарва държавен монопол върху играта кено.

Кеното е
хазартна игра с числа, сходна на бинго или лотария, която е популярна в съвременните казина, само че не и в България. Пред " Медиапул " ръководителят на бюджетната комисия Менда Стоянова показва, че сега няма публикуван настоящ лиценз за тази игра у нас.

В подобен случай остава неразбираемо за какво се постанова тази незабавна смяна в Закона за
хазарта, защото тя е вкарана в преходните и заключителните разпореждания на промените в Закона за мерките и дейностите по време на изключителното състояние, след първото му четене.

Промените в Закона за
хазарта са импортирани в петък от група народни представители от ГЕРБ отпред с Менда Стоянова.

С тях изискванията за издаване на лиценз за кено се приравняват с тези за тото и лото, като в претекстовете се показва, че до момента уредбата на тази игра е била нищожна и не е имало изясненост по кое време следва да бъде пожелан и публикуван лиценз за кено. Също по този начин се уеднаквяват и условията за доказване на вложения при кено като тези за лото игрите - не по-малък от 1 000 000 лева

Освен това с измененията в Закона за
хазарта се дава и по-прецизна дефиниция за играта бинго.

Като цяло незабавно импортираните промени в този закон са аргументирани с неясноти в тестванията, които " могат да основат обстановка на корист ". Анализатори незабавно направиха паралел със абсурда към
лотариите на Васил Божков. Именно поради погрешно пояснение на закона компаниите му бяха облагали с по-ниска такса спрямо тази на Българския състезателен тотализатор, при което страната бе ощетена с близо 700 млн. лева Преди година лицензите на лотарийните игри на Боржков бяха отнети, а провеждането на такива игри бе одържавено.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР