Бюджетната комисия в Народното събрание прие на първо четене промени

...
Бюджетната комисия в Народното събрание прие на първо четене промени
Коментари Харесай

Бюджетната комисия прие промени в три данъчни закона на първо четене

Бюджетната комисия в Народното събрание одобри на първо четене промени в три данъчни закона. Комисията по бюджет и финанси одобри на първо четене законопроекти за одобрение на Споразумението за изменение на Споразумението по отношение на прехвърлянето и взаимното потребление на вноски в Единния фонд за преструктуриране и Законопроект за одобрение на Паралелното съглашение за предпазен механизъм сред Република България като заемодател и Единния съвет за преструктуриране като кредитополучател.

При второто четене на двата законопроекта ще бъде направена техническа промяна, като в имената на плановете ще бъдат добавени и страните, за които се отнасят те.

Комисията утвърди на първо четене и законопроект за промени на Закона за корпоративното подоходно облагане. Проектът е утвърден от държавното управление с решение 47-102-01-9/ 10.12.2021 година

Депутатите утвърдиха и законопроект за промени в Закона за налог върху добавената стойност, утвърден от държавното управление с решение 47-102-01-10/ 13.12.2021 година, както и промени в закона за акцизите и данъчните хранилища, утвърден от държавното управление с решение 47-102-01-11/ 13.12.2021 година,внесен от Министерския съвет.

При приемането на измененията в данъчните закони ръководителят на комисията Любомир Каримански обърна внимание, че признатите от Народно събрание текстове може да бъдат оповестени за противоконституционни, тъй като се предлага да влязат със остаряла дата - от 1 януари.

От МФ оповестиха, че са осведомени с проблема, само че измененията са за влизане в действие на европейски наставления и България е длъжна да ги вкара от началото на годината.

Предложенията за промени са в интерес на всички в България и на българския бизнес и по предварителни сондажи не се чака негативна реакция, уточни Каримански.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР